Annonce
Aarhus

Fyrværkeri og uroligheder: Stram Kurs-besøg skabte ballade i Aarhus

I Bispehaven blev politiet mødt af fyrværkeri fra en gruppe mennesker, som dog nåede at stikke af inden politiet fik fat på dem. Foto: Local Eyes
Et besøg fra det det indvandrerkritiske parti gav uroligheder i den vestlige del af byen.

AARHUS: Det var ikke særlig populært, da folketingskandidater fra Stram Kurs mandag eftermiddag var på besøg i Aarhus. I hvert fald udviklede det sig flere steder til uroligheder.

Besøget startede i Gellerup, hvor kandidaterne opholdt sig på Karen Blixens Boulevard. Her blev to mænd på henholdsvis 39 og 49 år administrativt frihedsberøvet, hvilket vil sige at politiet kan vælge at tilbageholde en person for at sikre at vedkommende ikke laver en kriminel handling. Den 39-årige havde truet med at spytte på partileder Rasmus Paludan, og den 49-årige blev sigtet for at have været i besiddelse af noget fyrværkeri.

Da Stram Kurs-politikerne gik fra området ved E&P-huset, opstod der ballade blandt tilhørerne, især en flok unge mennesker. Her havde politiet en "adfærdsregulerende samtale" med en 13-årig dreng, der blev så aggressiv, at han skubbede en betjent i brystet, hvorefter flokken fik besked på at gå fra stedet. Det ville den ene af dem ikke, men blev i stedet voldsom overfor betjentene og tog maskering på. Den fik han besked på at fjerne, men nægtede flere gange. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af maskeringsforbuddet.

Annonce

Fyrværkeri i Bispehaven

Senere på dagen, omkring klokken 17, ville kandidaterne fra Stram Kurs besøge Bispehaven, men heller ikke her var folk udelt begejstrede for at få besøg.

Da politiet ankom, blev betjente mødt af fyrværkeri, der blev affyret mod politiet af en gruppe personer, som man endnu ikke har identificeret. En betjent blev ramt på benet som følge af fyrværkeriet. Kort efter skød betjentene gas, hvorefter der ikke blev affyret mere fyrværkeri. Personerne nåede dog alle at forlade stedet, inden politiet fik fat i dem. Østjyllands Politi er nu i gang med at efterforske hændelsen med henblik på at finde frem til gerningsmændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Annonce