Annonce
Østjylland

Fyrværkeri splitter forretninger: Nogle er åbne, andre lukker

Det er stadig muligt at få fat i sit fyrværkeri. Foto: Lars Fahrendorff
Krudt og kugler er fast inventar til nytår. Men corona gør, at ikke alle vil sælge det.
Annonce

Odder: Da regeringen i sidste uge meldte nye restriktioner ud, var der i de efterfølgende dage frygt at spore blandt butikker med fyrværkerisalg. Regeringens udmeldinger blev af nogle set som utydelige, og det fik Family Garden i Odder til at lukke for deres årlige fyrværkerisalg. Gartner ved Family Garden, Søren Lauridsen, mener at regeringen var for utydelige i deres udmeldinger.

Corona restriktioner for butikker

Fra julenat indføres en komplet nedlukning af detailhandlen med undtagelse af apoteker, fødevarebutikker og supermarkeder. Det kommer til at gælde fra midnat natten til 25. december.

Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer har været lukket fra den 17. december 2020 og skal være det til og med 3. januar 2021. Det samme gælder for udvalgsvarebutikker som fx byggemarkeder, boligforretninger mv., der er på 5000 m2 eller derover.

Butikker, der udleverer pakker, må dog gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved e-handel, herunder fyrværkeri.

- Hele coronatiden har utydelig kommunikation fra regering og forskellige styrelser været vores største fjende, og sådan er det også med fyrværkerisalget. Vi troede efter pressemødet, at vi var en detailbutik, og at vi derfor ikke måtte sælge. Så vi afbestilte vores fyrværkeri, siger Søren Lauridsen.

Men da Family Garden anses som en dagligvarebutik, må den gerne have åben, og det har altså åbnet for fyrværkerisalget.

- Nogle dage efter pressemødet fandt vi ud af, at vi åbenbart godt måtte sælge, så vi skyndte os at bestille fyrværkeriet hjem igen. Heldigvis var det muligt, og nu er vi klar til at sælge igen, siger Søren Lauridsen.

Salget hos Family Garden foregår efter gældende retningslinjer. Det betyder mundbind, sprit og coronavagter som sørger for at afstanden kan blive holdt.

Annonce

Stark sælger ikke fyrværkeri

I den anden grøft befinder byggekæden Stark sig. Her blev det fredag meldt ud, at byggekæden på eget initiativ holder lukket for salg af fyrværkeri. Beslutningen er truffet fra centralt hold, men i butikken i Odder bakker man op om beslutningen. Leder ved Stark i Odder, Lars Thorstensen, ser det som en logisk beslutning.


Hele coronatiden har utydelig kommunikation fra regering og forskellige styrelser været vores største fjende, og sådan er det også med fyrværkerisalg.

Søren Lauridsen, Family Garden


- Vi synes, at det virker omsonst at have fyrværkerisalg, når kunderne ikke kan komme ind og se på sortimentet. Så vi har valgt helt at lukke ned for salget af fyrværkeri, siger Lars Thorstensen.

Hos Stark er man også godt klar over den positive effekt en lukning kan have på coronavirussens greb i Danmark. Også selvom det er lidt trist.

- Men den vigtigste årsag til at vi lukker, er corona og de restriktioner, som blev meldt ud. Det er der ingen tvivl om, siger Lars Thorstensen.

Stark holder ikke kun lukket for fyrværkerisalg. Den resterende del af forretningen er også lukket til og med 3. januar. Erhvervskunder i bygge - og anlægsbranchen kan dog stadig hente varer i butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Sport

Kommentar: Knips, knips. Bakken Bears har i det skjulte skrevet dansk sportshistorie

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce