Annonce
Navne

Fysiker skal udvikle ny type stråleterapi til kræftbehandling

Niels Bassler, fysiker og ph.d. Pressefoto
Annonce

Nyt job: Ny professor i eksperimentel partikelterapi Niels Bassler, fysiker og ph.d., har netop skiftet universitetet i Stockholm ud med Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Her skal han sammen med læger, biologer og andre fysikere udforske mulighederne for at behandle kræftpatienter med gitterterapi – en helt ny type stråleterapi.

Niels Bassler forsker i, hvorfor og hvordan partikelstråler opfører sig anderledes end konventionelle stråler i forbindelse med behandling af kræftpatienter. Partikelstråler består af ladede partikler, som er det rene gift for kræftsvulster, men desværre også for det omgivende raske væv.

Sammen med sine forskerkolleger arbejder han på at udvikle en helt ny måde at lave stråleterapi på, den såkaldte gitterterapi. Ideen er, at i stedet for at levere brede strålefelter, hvor strålingen også rammer det raske væv, vil forskerne bruge flere meget små stråler, som samles i selve kræftsvulsten. Forventningen er, at det kan føre til en langt mere skånsom kræftbehandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter en måned med krav om mundbind: Så mange kunder er blevet afvist af Midttrafik

Aarhus For abonnenter

Topledelsen på ældreområdet får benhård kritik: Men rådmand føler sig ikke ramt

Annonce