Annonce
Østjylland

»Fysisk Aktiv for Sjov« klar med nye tilbud

Udvikling. Det lokale erhvervs- og foreningsliv er en god hjælp for initiativet, der får flere op af sofaen.

»Fysisk Aktiv for Sjov« har haft en forrygende sæson med debatter, fællesspisning og dans, sneskotur, vandring på »Den Italienske Sti« i Nationalparken og meget andet.

Initiativet har også modtaget kommunens Frivillighedspris samt donationer fra Inner Wheel og Lions Club Kalø kvinder.

I næste sæson er der masser af tilbud at finde hos »Fysisk Aktiv for Sjov« - både ugentlige aktiviteter og særlige weekendarrangementer.

»Vi har fordoblet antallet af tilbud og skyder sæsonens i gang - i bogstaveligste forstand - i selskab med S.H.F., Syddjurs Hardball Forening, hvor vi 10. august har fået lov at låne et par geværer med masker og kugler, så vi kan være med to og to til det antal spil, vi orker, prøve at skyde til måls i indskydningszonen - eller bare kigge på,« siger Solveig Hansen fra »Fysisk Aktiv for Sjovs« bestyrelse.

Næste større arrangement er deltagelse i »Stafet for livet«, hvor man ud over at gå for en god sag også kan kigge indenfor og høre mere om »Fysisk Aktiv for Sjov«.

Specielle oplevelser

Initiativet byder på ganske almindelig motion med traveture og cykelture på fast basis, ligesom man også fra tid til anden kan komme med på golf-holdet eller med ud at ride.

Der er også god mulighed for at prøve lidt mere alternative sportsgrene:

»I oktober skal vi spille med ørerne. Vi skal til Aarhus og prøve Showdown, et spil udviklet for blinde og svagtseende, der nemmest beskrives som en mellemting mellem airhockey og bordtennis. Begge spillere har bind for øjnene, handske på spillehånden, et særligt bat og ved bordenderne er der en mållomme. Bordet er forsynet med 15 cm høje kanter, og bolden, der kan høres, skydes langs bordpladen under »nettet«,« forklarer Solveig Hansen.

Fritidsguider

Sideløbende med de mange aktiviteter vil »Fysisk Aktiv for Sjov« i samarbejde med Syddjurs Kommune og FOF uddanne et korps af Fritidsguider, der kan være behjælpelige med at hjælpe borgere til et nyt, aktivt og indholdsrigt liv.

»Det kan være borgere, der er ramt af ulykke, sygdom og/eller arbejdsløshed, er nye i kommunen eller måske står i en livskrise. Fritidsguiderne kan med et bredt kendskab til idræts- og foreningslivet hjælpe med at finde og skabe kontakt til den eller de aktiviteter, der er relevante for den enkelte borger,« oplyser Solveig Hansen.

Man kan tilmelde sig kurset som fritidsguide hos FOF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce