Annonce
Østjylland

Gå eller løb på Endelave: Fire topruter er nu afmærket

Endelave er rig på vandreruter, og fire af de bedste er nu afmærket. I sommer er der guidede ture på de lange ruter, Kaninoen og Mini-Kaninoen. Foto: Endelave - Aktiv Ø
Aktiv Ø på Endelave byder på guidede vandreture i sommer. Og så kan du gå Kaninoen på 21 kilometer.

Endelave: Om du kan klare tre eller 21 kilometer på gåben eller i løb, er der nu fire afmærkede ruter på Endelave.

Kattegatøen med de vilde kaniner har meget passende døbt den lange rute på 21 kilometer Kaninoen - navnet er stærkt inspireret af Caminoen, pilgrimsvandringen mod Santiago de Compostela i Spanien.

Mini-Kaninoen er på 12 kilometer, og så er der en gul kaninrute på 5,5 kilometer og en rød på tre kilometer. Ruterne er fire af de bedste på øen.

- Kanino-ruterne på Endelave udmærker sig blandt andet ved, at man kommer til at opleve meget forskellig natur, og trods de kun 7,8 meter over havets overflade vil man for eksempel kunne få udfordringer i form af lange stækninger med tung stenbund tæt på stranden. Man kan være næsten sikker på at møde et par hoppende kaniner undervejs, foruden Endelaves mangfoldige dyre-, fugle- og planteliv, lyder det i en pressemeddelelse fra Endelave - Aktiv Ø.

Alle ruter begynder for enden af havnemolen et par hundrede meget fra færgelejet.

Aktiv Ø er på niende år samlende for en række gratis aktiviteter for små og store til og med uge 31, og der arrangeres guidede vandreture på de to lange ruter på Endelave.

Stensmut, snorklebingo og alkalisk træning er nye tiltag i 2019. Mere velkendte aktiviteter er sejlads, fodboldskole og løbeture. Alt foregår med frivillige instruktører.

Læs mere om kaninruter m.m. på www.endelaveif.dk.

Annonce
Der reklameres med varieret natur og rigt dyreliv på Kaminoen. Ruterne er på 12 og 21 km - og så er der kortere ruter også.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Røver slap af sted med to halve 200-kronesedler: Nu er han efterlyst af politiet

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce