Annonce
Aarhus

Gå over skinnerne: Letbanen er forsinket

<p>Aarhus Letbane og Banedanmark har ikke ordentligt koordineret deres kommende arbejder - og tidligere. Derfor står letbanens Grenaa-del til forsinkelse. Foto: Axel Schütt</p>

Aarhus Letbanes planer kolliderer med Banedanmarks. Derfor er det tvivlsomt, om strækningen Aarhus-Grenaa som lovet står klar i 2017.

Det kører ikke på skinner for Aarhus Letbane. Tidsplanen for strækningen Aarhus-Grenaa skrider. Den står næppe klar som planlagt i 2017.

Det skriver Aarhus Letbane i en pressemeddelelse, hvor selskabet giver Banedanmark skylden for, at tidsplanen ser ud til at skride. Årsagen er, at Banedanmark netop i 2017 - som letbanen til Grenaa skulle testes, inden den skal modtage de første passagerer - vil lave en stribe anlægsarbejder på strækningen. De to selskabers planer kolliderer tydeligvis.

Aarhus Letbanes anlægschef kalder Banedanmarks beslutning mærkværdig.

Annonce

»Jeg er meget forundret over Banedanmarks uventede udmelding, som kommer midt i et forhandlingsforløb. Så sent som i sidste uge var vi flere gange i dialog om en løsning på Grenaabanen, siger Aarhus Letbanes anlægschef, Jørgen Hansen.

Danmarks første letbane er planlagt til at åbne i Aarhus i 2017. I en pressemeddelelse onsdag 2. september skaber Banedanmark pludselig usikkerhed om tidsplanen for den del af Letbanen, som skal køre til Grenaa, skriver Aarhus Letbane i meddelelsen.

Aarhus Letbane og Banedanmark har været i tæt dialog omkring de mange anlægsarbejder på Grenaabanen siden 2013. I foråret udarbejdede de to selskaber i fællesskab en række scenarier for, hvordan Banedanmarks og Aarhus Letbanes anlægsarbejder kunne koordineres inden letbanens åbning i 2017.

Aarhus Letbane er undres over, at Banedanmark i marts kom med et nyt udspil om, at selskabets mange aktiviteter skal ske i netop de måneder, hvor Letbanen skal åbne.

»Lige præcis månederne fra april til juli 2017 er nogle af de mest følsomme for Aarhus Letbane. Det er her, at den sidste teknik skal testes, og vi kan byde passagerer indenfor i Danmarks første letbane. Det er ikke tiden til at eksperimentere med sporarbejder,« siger anlægschefen Jørgen Hansen.

Banedanmark har i årevis udskudt fornyelsen af Grenaabanen, så derfor kræver det store arbejder at ombygge strækningen fra Ryomgård til Grenaa, mener Aarhus Letbane. Arbejderne er nødvendige, hvis letbanen skal kunne køre 100 km/t og dermed nedbringe rejsetiden.

Aarhus Letbane skal samtidig elektrificere Grenaabanen og udskifte signalsystemet. Men det er angiveligt ikke lykkedes at koordinere arbejdet.

Derfor står Grenaa-delen af letbanen til forsinkelse. Letbanen oplyser ikke, hvor stor forsinkelsen bliver, hvis parterne ikke finder en løsning.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Debat

Vores by bliver fattig uden almene boliger: Der er plads til flere

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce