Annonce
Østjylland

Går ud over tradition: Tænding af juletræ bliver droppet

Det store juletræ på Torvet i Odder plejer at blive tændt af julemanden foran et stort publikum. I år er arrangementet aflyst. Arkivfoto: Søren E. Alwan
De handlendes forening vil kun lave arrangementer, den kan stå inde for. Black friday strækkes over flere dage.

Odder: Juletræet på Torvet skal nok blive tændt i år, men det kommer ikke til at ske, mens flere hundrede børn, forældre og bedsteforældre myldrer rundt om træet. Køb Odder har aflyst den traditionsrige juletræstænding, der ellers var planlagt til fredag 20. november.


De arrangementer, der samler mange mennesker, aflyser vi.

Lars Juel, formand for Køb Odder


Annonce

Normalt begynder arrangementet med et fakkeloptog med julemanden i spidsen fra Odder Museum til Torvet. Her er der musik og sang, og julemanden bliver hejst op til træets top for at tænde.

Andre af Køb Odder arrangementer i efteråret bliver også berørt af, at corona-virussen stadig er at finde i samfundet.

- Vi prøver at lave så meget som muligt, men vi skal også være så ansvarsfulde, at vi kan stå inde for det. De arrangementer, der samler mange mennesker, aflyser vi. Så juletræstændingen er aflyst. Men vi giver den fuld gas på udsmykning. Vi gør, som vi plejer med udsmykning og så endnu mere endda. Og juletræet bliver lige så stort og flot, som det plejer, siger Lars Juel, der er formand for Køb Odder.

Nul klippe-klistre

Til jul kan gæster i midtbyen også forvente musik i gaderne, hestevognskørsel, en julemand og de fleste ting, der plejer at være.

- Men vi aflyser klippe og klistre-arrangementer, hvor man jo sidder tæt på hinanden, tilføjer Lars Juel.

Køb Odder har to andre arrangementer på vej. Den sidste fredag i oktober er der halloween, og senere på året er der black friday.

- Halloween holder vi stadig, det plejer ikke at tiltrække mange mennesker. Det er mere en hyggeaften, hvor vi holder længe åbent. Der bliver pyntet lidt op, men de aktiviteter, hvor børn kravler rundt og rører ved ting, er aflyst. Sådan en aften forventer vi jo ikke rekordsalg, men vi skal også huske at sige, at vi ikke er døde som handelsby. Det nemmeste ville jo være at aflyse det hele, siger Lars Juel.

Annonce

Vil sprede salget

Mens halloween er hygge, så byder black friday normalt på tilbud, der tiltrækker mange kunder til byen den sidste fredag i november. Men i år vil Køb Odder lave det om til black week, så salget spredes over flere dage.

- Hvis vi ikke laver black friday på en eller anden måde, så handler folk online eller i andre byer. Vi skal matche det, der foregår rundt om os, og så skal vi gøre det ultrasikkert. Butikkerne gør meget for at overholde reglerne. Og der er ikke nogen, der har interesse i, at vi samler store klumper af mennesker, siger formanden for Køb Odder.

Han driver selv Tøjeksperten på Torvet, og ligesom mange andre butikker er omsætningen ved at være tilbage på et normalt niveau for årstiden. Lige ved siden af tøjbutikken er der åbnet en café, og byen har også fået en ny restaurant på gågaden. Så der sker noget i midtbyen.

Annonce

Bliver i Odder

- De tilbagemeldinger jeg får, er, at der er noget nær en normal hverdag i butikkerne. Men jeg kan ikke snakke for alle. Og når ting bliver aflyst og der ikke skal holdes fester, så går der noget væk. Der er gaver, der ikke bliver købt. Men jeg fornemmer, at folk er opmærksomme på at handle lokalt. Og jeg oplever, at mange ikke tager til Aarhus, som de ellers plejer. I vores kæde Tøjeksperten er butikkerne i de større byer og centre noget hårdere ramt. Det kan være, at folk holder sig væk fra større samlinger, og så har Odder en god størrelse, siger Lars Juel.

Han har selv købt 2000 mundbind ind til butikken. Så hvis nogle kunder er nervøse, kan de få et mundbind.

- Men dem, der er meget nervøse, kommer jo ikke. Det er mere et tilbud, så kan folk tage det på, hvis de vil. Og vi holder afstand, det gør alle jo. Det er en form for respekt, man giver. Det er blevet den nye normal, men det fungerer fint, siger Lars Juel.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Dansk-thailandsk ægtepar åbner takeaway-restaurant: Vi vil lære Odders borgere at spise på thailandsk

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce