Annonce
Østjylland

Gæster i Djurs Sommerland raser over mundbind: - Alternativet er tre timers kø

Kravet om mundbind i Djurs Sommerland gælder Tigeren, Dragekongen, Skatteøen, Juvelen og Piraten. I de øvrige forlystelser er der intet krav om brug af mundbind, fortæller direktør Henrik Nielsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Djurs Sommerland er på Facebook endt i en mindre shitstorm fra gæster, der er sure over, at man i fem forlystelser skal bære mundbind - og at det skal udskiftes efter hver tur. Men det er et krav fra myndighederne, og overholdes det ikke, vil det betyde endeløse køer i forlystelsesparken.

Nimtofte: "Det er fandeme svineri."

Sådan lyder den kontante melding fra en mor, der for nylig besøgte Djurs Sommerland med sine børn. Med versaler og rasende emojis gør hun det på forlystelsesparkens facebookside klart, at hun ikke bryder sig om, at man som besøgende skal bruge et nyt mundbind, hver gang man tager en tur i en af sommerlandets fem vildeste rutsjebaner.

Hendes kommentar har i skrivende stund fået 125 kommentarer fra andre af sommerlandets gæster, der enten er med eller imod hendes holdning. Derudover er facebooksiden fyldt af opslag fra andre besøgende, der på en mere eller mindre venlig måde fortæller, at heller ikke de forstår formålet med at skulle skifte mundbind efter hver rutsjebanetur.

Annonce

Udover de vrede kommentarer på Facebook har avisen også hørt om tilfælde, hvor gæster er begyndt at diskutere reglerne med Djurs Sommerlands personale eller har forsøgt at smugle det brugte mundbind med videre til næste forlystelse.

- Heldigvis overholder de fleste gæster retningslinjerne, men vi oplever, at nogle gæster stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor de ikke må genbruge mundbindene, siger Djurs Sommerlands direktør, Henrik Nielsen.

Krav fra myndighederne

Det er dog ikke en regel, forlystelsesparken selv har fundet på. Tværtimod er det et krav fra myndighederne, og overholdes kravet ikke, må forlystelserne ikke køre med fuld kapacitet.

- Det her er en situation, som vi i Djurs Sommerland også gerne havde været foruden. Vi havde håbet, at vi kunne få lov at køre med vores forlystelser uden begrænsninger, men nu har vi fået den her mulighed, og det var den bedste, vi kunne få fra myndighederne i den situation, vi er i, siger Henrik Nielsen.

Helt konkret har landets forlystelsesparker fået lov at fylde forlystelserne, hvis bare alle passagerer i de vildeste forlystelser bærer mundbind. Og her er det også et krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at mundbindene bliver smidt ud efter turen, og at man dermed tager et nyt og helt rent mundbind på til næste tur.

- Det er de retningslinjer, vi følger, og det skal vi. Ellers ville vi kun få lov at køre med én familie ad gangen i de hurtigtkørende forlystelser, og så ville vi risikere ventetider på to-tre timer, forklarer direktøren.

- Når vi forklarer det til gæsterne, udviser langt de fleste heldigvis forståelse for, at det er den måde, det er nødt til at være på. Men der vil altid være nogle, der ikke synes, det kan være rigtigt, konstaterer han.

Annonce

Ingen overraskelse

Kravene om mundbind kommer dog ikke som en overraskelse for gæsterne. Der bliver både oplyst om det på Djurs Sommerlands hjemmeside, ved indgangen til parken og ved forlystelserne.


Det er de retningslinjer, vi følger, og det skal vi. Ellers ville vi kun få lov at køre med én familie ad gangen i de hurtigtkørende forlystelser, og så ville vi risikere ventetider på to-tre timer.

Henrik Nielsen, direktør, Djurs Sommerland


Gæsterne kan enten medbringe mundbind hjemmefra eller købe dem i parken for fem kroner pr. styk, men mundbindene skal skiftes efter hver tur, uanset om du har dem med hjemmefra eller ej. Sådan lyder det klare krav fra myndighederne.

Kravet om mundbind i Djurs Sommerland gælder Tigeren, Dragekongen, Skatteøen, Juvelen og Piraten. I de øvrige forlystelser er der intet krav om brug af mundbind.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Nu skal fisk tjekkes for gift fra brandskole i Aarhus: - Det er et forbandet farligt stof, så vi går med livrem og seler

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Galt eller genialt? To politikere vil lægge tag på Aarhus Syd Motorvejen

Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Alarm 112

Politiet tvunget til at påkøre 'førerløs' bil: Kørte over for rødt to gange og ignorerede politiets blink

Aarhus

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Erhverv

- Vi passer på os selv, hinanden og planeten, og vi mener det dybt seriøst, når vi siger det

Aarhus

Søstrene Grene udvider og optimerer butik i Bruuns Galleri: Se den nye indretning her

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering

Alarm 112

Giv plads: Ambulance kører med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Annonce