Annonce
Østjylland

Gæster i Djurs Sommerland raser over mundbind: - Alternativet er tre timers kø

Kravet om mundbind i Djurs Sommerland gælder Tigeren, Dragekongen, Skatteøen, Juvelen og Piraten. I de øvrige forlystelser er der intet krav om brug af mundbind, fortæller direktør Henrik Nielsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Djurs Sommerland er på Facebook endt i en mindre shitstorm fra gæster, der er sure over, at man i fem forlystelser skal bære mundbind - og at det skal udskiftes efter hver tur. Men det er et krav fra myndighederne, og overholdes det ikke, vil det betyde endeløse køer i forlystelsesparken.
Annonce

Nimtofte: "Det er fandeme svineri."

Sådan lyder den kontante melding fra en mor, der for nylig besøgte Djurs Sommerland med sine børn. Med versaler og rasende emojis gør hun det på forlystelsesparkens facebookside klart, at hun ikke bryder sig om, at man som besøgende skal bruge et nyt mundbind, hver gang man tager en tur i en af sommerlandets fem vildeste rutsjebaner.

Hendes kommentar har i skrivende stund fået 125 kommentarer fra andre af sommerlandets gæster, der enten er med eller imod hendes holdning. Derudover er facebooksiden fyldt af opslag fra andre besøgende, der på en mere eller mindre venlig måde fortæller, at heller ikke de forstår formålet med at skulle skifte mundbind efter hver rutsjebanetur.

Udover de vrede kommentarer på Facebook har avisen også hørt om tilfælde, hvor gæster er begyndt at diskutere reglerne med Djurs Sommerlands personale eller har forsøgt at smugle det brugte mundbind med videre til næste forlystelse.

- Heldigvis overholder de fleste gæster retningslinjerne, men vi oplever, at nogle gæster stiller spørgsmålstegn ved, hvorfor de ikke må genbruge mundbindene, siger Djurs Sommerlands direktør, Henrik Nielsen.

Annonce

Krav fra myndighederne

Det er dog ikke en regel, forlystelsesparken selv har fundet på. Tværtimod er det et krav fra myndighederne, og overholdes kravet ikke, må forlystelserne ikke køre med fuld kapacitet.

- Det her er en situation, som vi i Djurs Sommerland også gerne havde været foruden. Vi havde håbet, at vi kunne få lov at køre med vores forlystelser uden begrænsninger, men nu har vi fået den her mulighed, og det var den bedste, vi kunne få fra myndighederne i den situation, vi er i, siger Henrik Nielsen.

Helt konkret har landets forlystelsesparker fået lov at fylde forlystelserne, hvis bare alle passagerer i de vildeste forlystelser bærer mundbind. Og her er det også et krav fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at mundbindene bliver smidt ud efter turen, og at man dermed tager et nyt og helt rent mundbind på til næste tur.

- Det er de retningslinjer, vi følger, og det skal vi. Ellers ville vi kun få lov at køre med én familie ad gangen i de hurtigtkørende forlystelser, og så ville vi risikere ventetider på to-tre timer, forklarer direktøren.

- Når vi forklarer det til gæsterne, udviser langt de fleste heldigvis forståelse for, at det er den måde, det er nødt til at være på. Men der vil altid være nogle, der ikke synes, det kan være rigtigt, konstaterer han.

Annonce

Ingen overraskelse

Kravene om mundbind kommer dog ikke som en overraskelse for gæsterne. Der bliver både oplyst om det på Djurs Sommerlands hjemmeside, ved indgangen til parken og ved forlystelserne.


Det er de retningslinjer, vi følger, og det skal vi. Ellers ville vi kun få lov at køre med én familie ad gangen i de hurtigtkørende forlystelser, og så ville vi risikere ventetider på to-tre timer.

Henrik Nielsen, direktør, Djurs Sommerland


Gæsterne kan enten medbringe mundbind hjemmefra eller købe dem i parken for fem kroner pr. styk, men mundbindene skal skiftes efter hver tur, uanset om du har dem med hjemmefra eller ej. Sådan lyder det klare krav fra myndighederne.

Kravet om mundbind i Djurs Sommerland gælder Tigeren, Dragekongen, Skatteøen, Juvelen og Piraten. I de øvrige forlystelser er der intet krav om brug af mundbind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Johnny Mølby ny assistenttræner i AGF

Coronavirus

Live: Fødevarestyrelsen afviser at give millioner til corona-minkprojekt

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce