Annonce
Aarhus

Gæster retter voldsom kritik mod arrangører af Phil Collins-koncert: - Alt var kaos

Cirka 32.000 mennesker var samlet på plænen til Phil Collins. Efterfølgende har flere kaldt forholdene for kaotiske og givet udtryk for, at der manglede plads. Foto: Axel Schütt
Det skulle have været en fornøjelig aften med Phil Collins, men flere gæster retter kritik mod arrangementet og fortæller, at der var alt for mange mennesker samlet på ét sted. Live Nations afviser kritikken.

AARHUS: Kaos, dårlige pladsforhold og ubehagelige situationer.

Facebook hagler kritikken ned over Live Nations efter koncerten med Phil Collins lørdag aften.

"Sikke et kaos. Sikkerheden var helt i bund og I havde solgt alt for mange billetter til plænen," er der en der skriver, mens en anden kalder forholdene foran scenen for elendige.

Godt 40.000 billetter var der solgt, og cirka 32.000 af disse var til plænen foran scenen. Men det var for mange, er der flere der giver udtryk for.

En af dem, der fandt pladsforholdene kaotiske, var Jane Sørensen.

Egentligt har hun ikke en finger at sætte på køen ind til koncerten eller pladsen under opvarmningen.

- Men da opvarmningsbandet havde været på, gik vi ud for at komme på toilet og få en øl mere, inden Phil Collins skulle gå på, fortæller hun.

- Der var slet ikke styr på det, og dem, der skulle guide folk rundt, fik sendt folk i den helt forkerte retning. Det tog os 35 minutter bare at komme ud fra plænen og hen til toiletterne og også lang tid at komme ind igen bagefter.

Selve musikken fejlede ikke noget, skriver folk på den officielle Facebook-begivenhed. Men det gjorde pladsforholdene til gengæld. Foto: Axel Schütt

Umuligt at komme væk

Da Jane Sørensen med sin mand kom tilbage på pladsen før koncertstart, var der kommet endnu flere til.

- Folk stod som sild i en tønde og flere maste og skubbede for at komme frem. Men det var umuligt at flytte sig noget som helst sted hen. Det var total kaos, siger Jane Sørensen.

Hun og manden fandt hele situationen utryg.

- Vi talte da om, at hvis der skete et eller andet, og folk gik i panik, så ville det være umuligt at komme derfra. Der ville opstå total kaos og man ville blive mast, mener hun.

Flere havde søgt op på trapperne, blandt andet for at have mere plads, og selvom sikkerhedsfolkene gjorde hvad de kunne for at få dem væk, var det en umulig opgave.

- Hvor skulle de gå hen? Der var jo ikke plads nede på plænen, siger Jane Sørensen.

Annonce

- Der er ikke lukket for mange ind

Efter tre kvarter gav Jane Sørensen og manden op. De trak væk fra plænen og ned bagved tribunen, hvor toiletterne og madboderne var.

- Vi kunne ikke se noget, men vi kunne da høre musikken. Og så frygtede vi ikke længere at blive mast, siger hun.

Det har ikke været muligt for Århus Stiftstidende at få en kommentar fra Live Nation.

Til BT.dk skriver Heidi Degn, PR & promotion Manager i Live Nation Danmark:

"Vi har selvfølgelig ikke lukket for mange publikummer ind, og vores stewards har også oplyst folk om at bevæge sig andre steder hen på plænen, for der var områder med masser af plads."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce