x
Annonce
Sport

Gabriel Jesus ødelægger Schmeichels pletfrie kanonkamp

Eddie Keogh/Reuters
Takket være Kasper Schmeichel lignede det en nulløsning i topkamp, men Manchester City vandt til slut.

Kasper Schmeichel leverede en fremragende indsats for Leicester i topkampen hjemme mod Manchester City. Men ti minutter før tid kunne det danske plankeværk ikke holde stand længere.

Annonce

Gabriel Jesus blev spillet fri og sørgede for kampens enlige scoring, så Manchester City på andenpladsen i Premier League med en 1-0-sejr kunne åbne et hul på syv point til netop Leicester på tredjepladsen.

De første 45 minutter blev aldrig den store fodboldmæssige oplevelse.

Manchester City havde bolden meget, men Leicesters kontramaskine skabte lidt flere chancer.

James Maddison havde et godt forsøg på frispark, som Ederson reddede, mens Sergio Agüero måtte se et mål i første halvlegs overtid blive korrekt annulleret for offside.

Heldigvis for tilskuerne på King Power Stadium blev niveauet og spændingen løftet efter pausen. Og det var med banens eneste dansker som hovedrolleindehaver.

Efter godt fem minutter trykkede belgieren Kevin De Bruyne fladt af fra kanten af Leicester-feltet, men Schmeichel dykkede lynhurtigt ned og leverede en pragtredning.

Og den danske landsholdskeeper var slet ikke færdig med at imponere og redde sit hold.

Ti minutter efter redningen tvang VAR igen Schmeichel i fokus. En hånd på bolden i feltet gav gæsterne et korrekt dømt straffespark, men Sergio Agüero kunne ikke passere den danske mur.

Schmeichel gik til den rigtige side og stoppede argentinerens hårde spark med låret.

Minuttet efter kunne Agüero tage revanche, da han i feltet afsluttede på en bold i medløb, men denne gang frembragte en flot fodparade fra den danske landsholdsmålmand frustrationerne for angriberen.

Agüero kunne bare ikke passere Schmeichel. Manager Josep Guardiola tog konsekvensen og erstattede ham med Gabriel Jesus efter 77 minutters spil.

Tre minutter senere blev han spillet fri, og med en flad afslutning i det korte hjørne blev han manden, som ødelagde den danske målmands ellers hårdt tilkæmpede mulighed for et rent bur i topkampen.

/ritzau/

John Sibley/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce