Annonce
Aarhus

Gadefest: Stig Tøfting gav fadbamser og deller på sin runde dag

Fødselaren hilser på fiskehandler Søren Clausen. Begge har en fortid som stjernespillere hos AGF. Foto: Jens Thaysen
Stig Tøfting gav onsdag fadøl og deller på sit gamle værtshus Søren Bruun, fordi han rundede 50 år. Sankt Pauls Kirkeplads var godt fyldt.

AARHUS: De var der allesammen. Vennerne. Da Stig Tøfting gav en omgang udenfor Søren Bruun på Sankt Pauls Kirkeplads, hvor bilister og gående til tider måtte løbe spidsrod i mængden.

Overfor det udendørs selskab, som på dagen fejrede Stig Tøftings runde 50 års dag, spillede spillemanden Brian Grau op og slog den løsslupne stemning an. Et populært bysbarn blev for alvor fejret midt i Aarhus.

Receptionen begyndte klokken 16.00 og på sin altid uformelle facon lod fodboldkommentatoren forstå i indbydelsen, at der var fadbamser og deller i et par timer. Ikke noget med grøntsager og kartoffelsalat. Kun hånddeller ad libitum.

Stiften bragte forleden et større Alice Krøger-interview med Stig Tøfting. Her lagde fødselaren ikke skjul på, at han stadig holder med sin barndomsklub AGF, selv om et nederlag til De Hvide ikke kan holde ham vågen den ganske nat længere.

Flere gamle AGFere var da også mødt op, blandt andre den gode ven, Gunner Lind, havnearbejdernes formand i Aarhus, og en anden god ven, den tidligere landsholdsspiller Frank Pingel. Fiskehandler Søren Clausen, der også har sat sit fingeraftryk på AGFs fodboldhistorie, gratulerede også blandt de mange mennesker, hvor den danske verdenspresse også var mødt talstærkt op. De fik blandt andre også billeder af eks-landsholdsspilleren Thomas Gravesen, der som sin ven, fødselaren, i dag også gør sig som ekspert-kommentator.

I 2006 købte Stig Tøfting Søren Bruun sammen med Frank Pingel og en anden god ven, Kenni Andersen. Tøffe stod i flere år for den daglige drift, men både han og Frank Pingel har siden trukket sig som værtshusholdere, så Kenni Andersen i dag tegner det hæderkronede værtshus. Skål.

Annonce
Der var gang i den med fadbamser og musik udenfor Søren Bruun. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Annonce