Annonce
Østjylland

Gadefestival aflyst: Erstattes af folkecafé

Den første gadefestival i Odder fandt sted i forbindelse med kulturbyhovedstadsåret i 2017, og blev gentaget sidste år i silende regnvejr. I år er festivalen skrumpet til en folkecafé i Centralhotellets lokale på Torvet. Arkivfoto: Martin Ravn
Folkene bag gadefestival må aflyse, efter lederen af Vitapark er stoppet. Det udelukker dog ikke, at der kommer en ny form for gadefestival næste år.

Odder: Den planlagte gadefestival i Odder "Alt det vi gør sammen” er aflyst. I stedet for kommer der et arrangement på Centralhotellet, hvor der bliver folkecafé lørdag 14. september.

- Vi havde lagt planer for en ny afvikling af gadefestivalen med tre spor, hvoraf den ene var "forsamlingshus". Det spor har vi valgt at gennemføre som et selvstændigt arrangement, siger Allan Malver, der er leder af biblioteket og en del af styregruppen bag gadefestivalen.

Gadefestivalen startede i 2017 med Stine Jylov, daværende leder af Vitapark som krumtap, og hverken Allan Malver, Klaus Markmann fra Odder Museum eller Pernille Helbo fra Frivilligcentret, der også er en del af styregruppen, kunne finde tid til at løfte opgaven efter Stine Jylov.

- Med så kort varsel ville det blive en tarvelig omgang, så det er en ren pragmatisk beslutning, siger Allan Malver, der samtidig åbner for, at der kan komme en ny version af gadefestivalen i 2020.

I år bliver det dog kun folkecafé i Centralhotellet.

Annonce
Gadefestivalen lå jo under Vitapark med Stine Jylov som krumtap, og vi kunne ikke se, at vi kunne løse opgaven uden hende med så kort varsel.

Allan Malver, biblioteksleder

Debatter, diskussioner og en enkelt podcast

Folkecaféen er en slags forsamlingshus, hvor der i løbet af dagen vil føre forskellige indslag, debatter og diskussioner.

Man kan møde Henrik Mikkelsen, der har planer om at invitere til en fælles vandretur fra Odder til Moesgaard.

Du kan også møde Preben Astrup, der forsker i og skriver bøger om frivillighed. Han vil gerne tale om, hvordan vores fælles engagement binder os sammen.

Jonas Landin Ohnemus tager dig med ind i en lokal lydfortælling om en sælsom begivenhed, der fandt sted ved Rude Strand i ´92. Du kan måske bidrage til historien eller med nye spændende lokale fortællinger?

Der er også mulighed for at debattere med en gruppe lokale unge, der mener at Odder kan blive et endnu bedre område for de unge.

Du kan komme fra start, eller du kan slutte dig til arrangementet i løbet af dagen.

- Folkecaféen er et samarbejde mellem Frivilligcenter Odder, Odder Museum og Odder Bibliotek. Sammen vil vi gerne skabe et arrangement, hvor vi sætter fokus på fællesskab, demokratisk dannelse og borgerinddragelse, siger Allan Malver.

Arrangementet løber af stablen lørdag 14. september klokken 10-14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce