Annonce
Østjylland

Gadefestival ramte plet

Odder Hoops viste ved Odder Gadefestival, at der er masser af liv i byens basketklub. Foto: Martin Ravn

Musik, friluftsliv, kultur, natur og bevægelse fyldte midtbyen ved et velbesøgt arrangement, der blev holdt for første gang. Her var masser af bud på, hvad man kan bruge sin fritid til.

Odder: Skyyd, Anna. Det var en god rebound, blå har bolden igen og hvid dækker op.

Instruktionerne kom i en hurtig strøm fra Dan Mikkelsen, da han lørdag formiddag vejledte en flok børn i at spille basket. Banen lå på Odder Rådhus parkeringsplads, og kampen var en af mange elementer i Odder Gadefestival, der lørdag fyldte midtbyen.

Hele vejen fra rådhuset via Torvet og op for enden af gågaden kunne man opleve næsten alt, der har med fritid at gøre. Festivalen er en hyldest til alle de ting, vi kan lave i vores frie tid, når vi selv bestemmer.

Nogle vil gerne i teateret, andre danser eller læser en bog, maler eller synger og spiller. Der var noget for alle på festivalen, der endda fik besøg af kulturby-projektet Street Attack, der bød på alt fra breakdance over bmx til løb - og basket.

Street Attack har besøgt flere byer, og i Odder havde projektet allieret sig med klubben Odder Hoops, der stod for basket-banen.

Annonce

Der må gerne komme flere medlemmer i Odder Hoops.

Dan Míkkelsen
På Torvet var der et usædvanligt danseshow med det dansk-mexicanske kompagni El Circo ContemporaNeo. Foto: Martin Ravn

Klub er klar til flere basketbørn

- Forhåbentlig kan vi vise en hel masse børn, at der er børnebasket i Odder. For 10 år siden havde vi rigtigt mange hold og var i 2. division, men så har det stået stille i en periode. Nu har vi to børnehold og et hyggeseniorhold, fortalte Dan Mikkelsen.

Han har selv børn i Odder Hoops, som har børn fra børnehaveklasse og op til 7. klasse. Der er plads til endnu flere små basketspillere. Det er endda gratis at være med, og man kan finde Odder Hoops på Facebook.

- Vi har nogle penge på bogen i klubben, og så længe vi kan træne på skolerne, så er det gratis. Vi er båret af gammeldags frivillighed og et stort ønske om at få klubben op at køre igen, sagde Dan Mikkelsen, inden han vendte tilbage til børnene og banen.

Odder Gadefestival er en sammenlægning af et friluftsmarked på Odder Museum og en kulturfestival i VitaPark, og ideen er at vise, hvad Odder kan byde på.

- Det er fedt, vi har fået Street Attack med, de fylder meget i gadebilledet. Hvis gadefestivalen bliver en succes, så vil vi gerne lave den hvert år, fortalte Klaus Markmann Jensen fra Odder Museum.

Piger fra Powerhouse Dance Studio gav opvisning på gågaden. Foto: Martin Ravn

Piger prøvede at stå på skateboard

Festivalen var i hvert tilfælde et hit hos Dinora Karlsen og Josefine Moric, begge 15 år og fra Odder. De havde set, at de kunne komme ned og få nogle tips til at stå på skateboard på gågaden.

- Jeg har ikke prøvet det, men jeg vil gerne lære det. Det er fascinerende, og det er sygt at se på dem, der kan lave nogle tricks, mente Dinora Karlsen.

- Jeg har selv et pennyboard, men jeg har ikke rigtigt fået lært at bruge det, tilføjede veninden.

Udviklingskonsulent Malene Lykke Scharling har været med til at arrangere festivalen.

- Jeg er begejstret over, hvor godt Odder har taget imod den nye gadefestival. Byen summer af liv over det hele med børn, voksne og ældre. Jeg har haft med kulturhovedstadsprojektet at gøre, og jeg håber, at vi kan få skabt kontakt til alle dem, der dyrker det (gadesport, red.) i Odder og få en snak om, hvordan vi kan understøtte dem noget bedre, sagde Malene Lykke Scharling.

Gadefestivalen bød på alt fra danseopvisning til en masse små koncerter. Foto: Martin Ravn
Odder Fotoklub havde lavet en stor udstilling på gågaden. Foto: Martin Ravn
Dinora Karlsen prøvede at stå på skateboard og fik nyttige tips til teknikken. Foto: Martin Ravn
Kim Batiste giver skateboard-tips til Dinora Karlsen. Foto: Martin Ravn
Odder Gadefestival er en sammensmeltning af VitaParks kulturfestival og Odder Museums friluftsmarked. Foto: Martin Ravn
Kulturby 2017-projektet Street Attack var en del af Odder Gadefestival. Foto: Martin Ravn
I løbet af dagen kunne publikum tegne nogle af begivenhederne. Værkerne blev senere præsenteret i Biffen. Foto: Martin Ravn
Jens Ebdrup sad på Torvet og indfangede borgmester Uffe Jensen (V) og mange andre motiver på sin skitseblok. Foto: Martin Ravn
På Torvet var der både danseopvisning, koncerter og mulighed for at lave armbånd hos DUI Leg og Virke. Foto: Martin Ravn
Gadefestivalen var den første af sin slags, og arrangørerne håber på flere. Foto: Martin Ravn
Eriksminde Efterskole var gået sammen med Højmarken og Odder Produktionsskole om at pynte byen op. Foto: Martin Ravn
Klara Ruggaard fra Eriksminde Efterskole var med til at lave en kinesisk inspireret portal ind til gadefestivalen. - Da man var lille, fik man at vide, at man gravede sig til Kina, så vi har lavet en portal med en masse skovle til at grave med, fortalte hun. Foto: Martin Ravn
Odder Hoops gav opvisning, og senere kunne publikum selv spille med. Foto: Martin Ravn
CF Varmeværket gav prøver på crossfitness. Foto: Martin Ravn
Broen ved rådhuset var pyntet i anledning af festivalen. Foto: Martin Ravn
VitaPark Odder og Odder Museum er gået sammen om at lave Odder Gadefestival. I år var Odder Kommune og Kulturby 2017-projektet StreetAttack med. Foto: Martin Ravn
I løbet af dagen kunne man opleve flere end 50 boder, arrangementer, koncerter mv. forskellige steder i midtbyen. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce