Annonce
Aarhus

Gadeplansmedarbejdere dropper runderinger - men kommer stadig hos de unge

Aarhus Kommune er opmærksom på bande-konflikten og har bedt deres gadeplansmedarbejdere om at tænke sig om, når de bevæger sig i Rundhøj og Rosenhøj.

AARHUS: De seneste måneders bande-krig mellem grupperinger fra Rosenhøj og Rundhøj er ikke gået ubemærket hen hos Aarhus Kommune.

Her har man ansatte gadeplansmedarbejdere i de to magistratsafdelinger Børn og Unge samt i Sociale Forhold og Beskæftigelse. Trods de mange voldsomme episoder med knivstikkeri og skyderi, så kommer gadeplansmedarbejderne stadig hos de unge i byen.

- Vores gadeplansmedarbejdere er lige så meget ude hos de unge, som de plejer at være. Men det er klart, at de har fået besked på at tænke sig om, og når det gælder områder som Rundhøj og Rosenhøj, så kommer vi på lidt andre vilkår end tidligere, siger Michel Larsen, der er leder af den opsøgende gadeplans-indsats under Aarhus Kommunes Børn og Unge-afdeling.

- Gadeplansmedarbejderne aftaler altid med de unge, hvor de skal mødes, inden de tager til de to nævnte områder, så de bruger lige så meget tid sammen med dem, men det er under aftalte vilkår. De laver ikke runderinger mere, og de kommer der heller ikke på alle tider af døgnet. Det sker helt og holdent for at sikre dem, så de ikke går rundt i området, og nogen kan finde på at skyde på dem, fordi de ikke kender dem, siger Michel Larsen.

Præcis samme besked har gadeplansmedarbejdene hos Sociale Forhold og Beskæftigelse fået. Her bekræfter man også, at deres medarbejdere stadig kommer ud til de unge trods bande-konflikterne.

Michel Larsen understreger, at de unge, som gadeplansmedarbejderne er i kontakt med ikke er en del af konflikten.

- Konflikten foregår mellem voksne mennesker, og der er mange af de unge, der tager afstand fra den, siger Michel Larsen.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce