Annonce
Aarhus

Gadeplansmedarbejdere dropper runderinger - men kommer stadig hos de unge

Aarhus Kommune er opmærksom på bande-konflikten og har bedt deres gadeplansmedarbejdere om at tænke sig om, når de bevæger sig i Rundhøj og Rosenhøj.

AARHUS: De seneste måneders bande-krig mellem grupperinger fra Rosenhøj og Rundhøj er ikke gået ubemærket hen hos Aarhus Kommune.

Her har man ansatte gadeplansmedarbejdere i de to magistratsafdelinger Børn og Unge samt i Sociale Forhold og Beskæftigelse. Trods de mange voldsomme episoder med knivstikkeri og skyderi, så kommer gadeplansmedarbejderne stadig hos de unge i byen.

- Vores gadeplansmedarbejdere er lige så meget ude hos de unge, som de plejer at være. Men det er klart, at de har fået besked på at tænke sig om, og når det gælder områder som Rundhøj og Rosenhøj, så kommer vi på lidt andre vilkår end tidligere, siger Michel Larsen, der er leder af den opsøgende gadeplans-indsats under Aarhus Kommunes Børn og Unge-afdeling.

- Gadeplansmedarbejderne aftaler altid med de unge, hvor de skal mødes, inden de tager til de to nævnte områder, så de bruger lige så meget tid sammen med dem, men det er under aftalte vilkår. De laver ikke runderinger mere, og de kommer der heller ikke på alle tider af døgnet. Det sker helt og holdent for at sikre dem, så de ikke går rundt i området, og nogen kan finde på at skyde på dem, fordi de ikke kender dem, siger Michel Larsen.

Præcis samme besked har gadeplansmedarbejdene hos Sociale Forhold og Beskæftigelse fået. Her bekræfter man også, at deres medarbejdere stadig kommer ud til de unge trods bande-konflikterne.

Michel Larsen understreger, at de unge, som gadeplansmedarbejderne er i kontakt med ikke er en del af konflikten.

- Konflikten foregår mellem voksne mennesker, og der er mange af de unge, der tager afstand fra den, siger Michel Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce