Annonce
Østjylland

Gaderæs-arrangører gør det igen: Blå blink på Striben i Randers

Nødbehandlerbil fra Sommers Ambulance Service deltager i gaderæs på Striben Randers. Foto: Søren Vinther
For et års tid siden skabte to politibilers deltagelse i et lovligt gaderæs i Randers en masse virak landet over. I forrige weekend var de blå blink så endnu en gang repræsenteret ved et Striben Randers-event

Randers: Det er godt et år siden, at Striben Randers, der arrangerer lovlige gaderæs i byen, blev landskendte, efter to betjente fra Østjyllands Politi tog del i festlighederne og kørte den 201 meter lange løbsstrækning med fuld udrykning i deres patruljevogne.

Nu har deltagere og publikum så igen kunnet opleve blå blink på Striben i Randers. Det fremgår af en videosekvens, som er blevet optaget på Striben Randers i forbindelse med et løb i forrige weekend.

I videosekvensen ser man, hvad der umiddelbart ser ud til at være en ambulance køre alene frem til startlinjen, inden føreren på opfordring tænder køretøjets blå blink og ræser af sted ned ad løbsstrækningen. På resultattavlen, kan man se, at bilen tilbagelægger de 201 meter på 9,122 sekunder og undervejs rammer en tophastighed på 130,11 km/t.

Annonce

Ikke en ambulance

Ifølge Striben Randers' pressetalsmand, Jesper Mølgaard, er det dog ikke en ambulance, der kører gaderæs med sig selv på den lukkede strækning. Det er derimod en indlejet nødbehandlerbil fra virksomheden Sommers Ambulance Service, som står for udlejning af blandt andet læger, ambulancer og samaritter til brug ved koncerter eller andre events. Herunder Striben Randers' lovlige gaderæs-arrangementer.

- Hver gang vi holder arrangementer på Striben Randers, lejer vi ambulancer læge og et par paramedicinere til eventen via Sommers Ambulance Service. Det er sådan et køretøj, der kører ræs på strækningen - ikke en ambulance, som ellers skulle have været oppe på Regionshospitalet Randers, siger Jesper Mølgaard og forklarer, at nødbehandlerbilens ræs var en gimmick til ære for de fremmødte kørere.

- Det er faktisk lidt kedeligt at arrangere løb for tiden. Den dag måtte der kun være 100 deltagere, så i realiteten var det bare en række testkørsler med kørerne - og ingen tilskuere. Derfor spurgte vi, om ikke de ville være med til lidt sjov, siger han.

Annonce

- Alle har godt af en pyt-knap

Pressetalsmandens udsagn bekræftes af Catrin Sommer, der er direktør i Sommers Ambulance Service. Hun fortæller, at hun talte med folkene i den udsendte nødbehandlerbil forud for køreturen ned ad løbsstrækningen. Og her fik de altså grønt lys til at skabe lidt liv på den lukkede industrivej.

- Sådan et tiltag har vi overhovedet ikke noget imod. Vores folk har gjort det før, og kørslen skete alligevel til allersidst ved et arrangement, hvor der ikke var publikum, så det kan jeg slet ikke se, at der skulle være noget galt i, lyder det prompte fra direktøren, der også er absolut tilhænger af de to politibetjentes gæsteoptræden på Striben sidste år.

- Mange har en tendens til at blive forargede over alt muligt. Det er der altså ikke nogen grund til. De to betjentes handlinger gav jo faktisk politiet, som generelt har et dårligt ry, et meget bedre ry blandt publikum. Derfor skal man sørge for at have en pyt-knap, og det har mine ansatte heldigvis. Jeg ser det bare som gratis reklame, griner Catrin Sommer.

Annonce

Vil gøre det igen og igen

Heller ikke Jesper Mølgaard og resten af holdet bag Striben Randers har glemt sidste års gaderæs, der førte til både lovprisninger fra folket og chefreprimander for to menige betjente fra Østjyllands Politi. Men minderne kan ikke få fartentusiasterne til at genoverveje, om det er en god idé at have blå blink repræsenteret på Striben.

- Overhovedet ikke. Det, der skete sidste år, var jo ikke engang et rigtigt ræs. Det blev bare blæst helt vildt op af medierne. Det tænker vi slet, slet ikke over, siger Jesper Mølgaard.

I øvrigt kan vi tilføje, at nødbehandlerbilen fra Sommers Ambulance Service, var et helt sekund hurtigere end den hurtigste af de to politibiler fra sidste års ræs.

Annonce
Kultur For abonnenter

Tøfting fortryder intet: Hans dramatiske fortid bliver til scener på Svalegangen

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Ejerne af populær Aarhus-restaurant åbner nyt spisested på Åboulevarden

Byudvikling For abonnenter

Ulla er talsmand for fællesråd: Christiansbjergs protest mod fortætning får politikere til at vakle

Aarhus

Rådmand i Aarhus har fået corona: - Nu står den på isolation og onlinemøder

Aarhus

Markant fald i antallet af nye corona-tilfælde i Aarhus: Men der er desværre ingen grund til at juble

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Østjylland

Randi har stiftet en regnbuecafé på Centralhotellet: Der mangler et mødested for LGBT-miljøet i Odder

Aarhus

TV2 sagde blankt nej til The Julekalender: - Hun syntes, det var noget jysk bondelort

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Alarm 112

Voldsom brand totalskader villa i Thorsø: Politiet sigter 68-årig beboer

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Annonce