Annonce
Kultur

Gallashow med Baest og bedsteforældre

Metalbandet Baest var nomineret af læserne i tre kategorier. De vandt prisen for Årets danske hardrock/metal-udgivelse med albummet "Venenum". Foto: Flemming Krogh
Musikken blev fejret i stor stil, da Gaffa holdt sit tiende gallaprisshow - denne gang i Musikhuset. Glade og spændte musikere var mødt op for at se, om de mon skulle være blandt de heldige vindere af årets eftertragtede priser.
Annonce

AARHUS: Den røde løber var rullet ud i Musikhusets foyer, og som aftenen skred frem blev den brugt flittigt af bands og musikere, inden showet gik i gang i en udsolgt Store Sal.

En af de første til at sætte gang i prisfesten var den århusianske komiker Melvin Kakooza, der var spændt på at debutere som vært på et awardshow.

- Jeg glæder mig helt ekstremt meget til at komme i gang med showet, så der er sommerfugle i maven på den gode måde. Det er jo på hjemmebane i Aarhus og så i Musikhusets Store Sal. Det er ret vildt, sagde Melvin Kakooza, der selv har spillet trommer i mange år.

De århusianske metalgutter i Baest var nomineret i hele tre kategorier, Årets danske livenavn, Årets danske udgivelse og Årets danske hardrock/metal-udgivelse. De blev taget imod med knus og kram af venner i foyeren.

- Det er ret uventet, at vi er nomineret. Hvis vi vinder en pris, er vi rigtig stolte. Vi er jo kommet i kategori med de tunge drenge i Årets Livenavn, så der er vi nok det brogede indslag, lød det fra Svend Karlsson fra bandet.

Baest var også nomineret sidste år, men i år var de ekstra spændte, da de kunne mærke forventningerne var vokset siden sidst. Også egne forventninger.

- Vi er megastolte over, at en metalplade er kommet med i kategorien Årets danske udgivelse, sagde Svend Karlsson.

Og vinderne er...

Vinderne af årets Gaffa-priser 2019:

Årets danske udgivelse: Hjalmer: "Midt i en drøm eller noget der ligner"
Årets danske hit: The Minds of 99: "Som fluer"
Årets danske band: Volbeat
Årets danske solist: Hjalmer
Årets nye danske navn: Jada
Årets danske rockudgivelse: D-A-D: "A Prayer for the Loud"
Årets danske popudgivelse: Hjalmer: "Midt i en drøm eller noget der ligner"
Årets danske hiphop-udgivelse: L.O.C.: "Ekkokammer"
Årets danske hardrock/metal-udgivelse: Baest: "Venenum"
Årets danske elektroniske udgivelse: When Saints Go Machine: "So Deep"
Årets danske livenavn: The Minds of 99
Årets danske sangskriver: Hjalmer
Årets internationale udgivelse: Billie Eilish: "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?"
Årets internationale hit: Billie Eilish: "Bad Guy"
Årets internationale band: Coldplay
Årets internationale solist: Billie Eilish
Årets nye internationale navn: Billie Eilish

Tak Rock-Prisen: Hun Solo

Life is Bitter-Prisen: Eloq

Annonce

Det er publikum, der tæller

15.000 læsere havde være inde og afgive deres stemme, og det vægtede højt i musikernes bog, at det var en publikumsbaseret pris.

- Det betyder noget, at det er læserne og modtagerne af musikken, der vælger. Man laver ikke musik for juryer, så skulle man deltage i Melodi Grand Prix. Det er publikum, vi laver musikken for og ikke kritikerne, sagde L.O.C., der glædede sig over, at publikum havde taget hans seneste plade til sig, så den var blandt de nominerede i Årets danske hiohop udgivelse.

Den århusianske rapper var tilfældigt på besøg og var derfor taget til showet i sin gamle hjemby.

Han regnede dog ikke med at tage fra gallashowet med en gylden pris i hånden.

- Det er nogle dygtige folk, jeg er kommet i kategori med, sagde han og roste blandt andet det århusianske hiphopkollektiv Bogfinkevej.

Annonce

Bedsteforældre i baghånden

Mens nogle af musikerne var garvede på den røde løber, var andre debutanter.

Som den århusiansk hiphopgruppe Monti.

Bandet satte en ære i at være blevet udvalgt til at optræde live til gallashowet, selv om de syntes, det var noget nervepirrende kun at have fem minutter til at præstere i foran en fuld sal og en masse seere hjemme i stuerne.

- Men det er også det, der gør det sjovt og spændende. Vi er flere upcoming-bands som skal spille på tv for første gang, og vi vil bare gerne have at det skal gå godt, sagde forsanger Sebastian Bang Monti, der også fik opbakning fra sine bedsteforældre i salen.

For L.O.C. var det af stor betydning, at det med Gaffa-prisen er publikum der suverænt bestemmer. Den århusianske rapper vandt prisen for Årets hiphop udgivelse. Foto: Flemming Krogh
Hjalmer var aftenens helt store vinder. Han fik hele fire priser, nemlig Årets Danske Udgivelse (albummet Midt i en drøm eller noget der ligner), Årets Danske Popudgivelse (samme album), Årets Danske Solist og Årets Danske Sangskriver – og vandt dermed fire ud af de fem kategorier, han var nomineret i. Foto: Flemming Krogh
Hiphop-bandet Monti fra Aarhus var ikke nomineret men havde alligevel en stor aften. De skulle optræde live til showet. Forsanger Sebastian Bang Monti havde taget sine bedsteforældre Poul og Karin Sjørup med som support. Foto: Flemming Krogh
Komikeren Melvin Kakooza var aftenens vært og indtog den røde løber som en af de første. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Coronaen har stadig godt fat i Aarhus: Ny stor stigning i antal smittede

Aarhus

Kæmpe smitteudbrud på populær bar: Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce