x
Annonce
Østjylland

Galleri blev hærget af skypumpe lørdag eftermiddag

Det var vildt ved Stilling, da der kom en skypumpe. Billederne er fra Søgården på nordsiden af søen. På Vestergårds Alle i Hørning røg tagsten og trampo-liner gennem luften. Foto: boll-

En skypumpe rasede gennem et område ved Stilling Sø sidst på eftermiddagen lørdag. Ved Restauranten på Søvejen på søens sydside knækkede et træ. Kort efter nåede skypumpen Galleri Art Expo på Søgården og en nabogård på søens nordside.

Stilling Sø: En skypumpe rasede gennem et område ved Stilling Sø sidst på eftermiddagen lørdag. Ved Restauranten på Søvejen på søens sydside knækkede et træ. Kort efter nåede skypumpen Galleri Art Expo på Søgården og en nabogård på søens nordside.

Annonce

»En kvist på en bygning mod søen blæste ind, flere træer knækkede og et træ blev revet op med rod. Desuden blev et drivhus og et legehus ødelagt, og et stråtag blev luftet, så det kunne ses,« siger udrykningsleder ved det lokale beredskab, Dan Jensen.

»Vi fjernede træerne fra vejbanen og ryddede op - blandt andet var en båd blæst af en trailer. På Gl. Horsensvej ved Gjesing var der også et væltet træ på vejbanen, og i Låsby fik en institution vand i kælderen,« siger Dan Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce