Annonce
Østjylland

Galleri-ejer gider ikke mere politisk korrekthed: Udstiller 100 'negerdukker'

Søde sorte dukker, som små piger har leget med, uden at de har tænkt på racisme og undertrykkelse, har fundet vej til Galleri Cykelbørsen. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det er negerdukker, og der serveres negerboller til ferniseringen, siger initativtageren. Alt sammen som reaktion på den politiske korrekthed og en opfordring til at modstå krænkelseskulturen og få sat tingene i rette perspektiv.

RANDERS: - Vi er nogle stykker, der er så dødtrætte af det meningsdiktatur, som har præget debatten i 2018, at nu må det stoppe.

Siger Claus Ørsted, der driver cykelværksted og galleri i samme rum.

Derfor har han besluttet sig for, at årets første udstilling, der går under titlen Månens Billede, skal være en udstilling af sorte dukker. 100 styks, udlånt fra en århusiansk dukkesamler, der har 1500 dukker i sin private samling, har han skrabt sammen. Og fra fredag eftermiddag kan de ses og beundres i Galleri Cykelbørsen.

- I forbindelse med åbningen serverer jeg negerboller, lyder det frejdigt fra Claus Ørsted, der ikke er bange for at lægge sig ud med politisk korrekte meningsdannere og det selvbestaltede ord-politi.

- Nej. Tvært imod synes jeg, det er på tide, at vi vender skuden og begynder at beskæftige os med noget mere væsentligt end at skændes over, hvad vi må sige og ikke må sige. Jeg er ved at brække mig over det tyranni, der har præget debatten, hvor mennesker tager patent på, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert, siger den garvede cykel- og gallerimand.

Annonce
Claus Ørsted er led og ked af den politiske korrekthed, som han mener, har lagt sig som et dræbende monster over samfundet. derfor udstiller han 100 negerdukker som kommentar til den debat. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Sort eller neger

Han tager med andre ord bladet fra munden og vil ikke længere finde sig i, at mennesker bliver nedgjort og dømt ude af det gode selskab, hvis de i en eller anden sammenhæng bruger ordet neger, hvor det ikke bruges som skældsord.

Og han fatter ikke, hvorfor Elefantens Vuggevise er blevet opgraderet med en kokosrangle, når der oprindeligt er tale om en negerdreng som rangle.

- Hvis vi ikke stopper de der tyranner, så får vi skabt et samfund, hvor mennesker bliver bundet på mund og hånd. Det er jo ikke det, vi ønsker, siger han og tilføjer, at i godhedens navn bliver der i stedet skabt fjendebilleder.

- Den kommer snigende. Den der hellighed, hvor enkelte har taget patent på rigtigt og forkert. Det er tidligere sket i historien. Og det er ikke rart at tænke på, understreger Claus Ørsted, der nægter at tro på, at det skulle være bedre at være sort end neger.

- Nogle gange skulle mennesker ikke sige så meget, men i stedet reflektere lidt over tilværelsen. Derfor viser jeg søde negerdukker, som små piger har leget med uden tanke om racisme og undertrykkelse. Og det er mig en fornøjelse, at vi spiser negerboller til, siger Claus Ørsted, der ikke er ude på at krænke eller såre. Men slet og ret at få renset luften ved at lave denne udstilling som en kommentar til 2018-korrektheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politiet beder om hjælp: Forsvundet kvinde er ikke er set siden 8. januar

Annonce