Annonce
Aarhus

Galleri: Her er læsernes egne billeder fra åbningen

Omkring 70.000 mennesker var med til åbningen af kulturhovedstaden lørdag. Århus Stiftstidendes læsere har sendt en række billeder til avisen, som du kan se her.

Tusind tak til Århus Stiftstidendes læsere, der har bidraget med en lang række billeder fra åbningen af kulturhovedstaden lørdag aften. Her kan du se åbningen med århusianernes øjne.

Annonce
Foto: Brian Laursen
Foto: Anja Smidt Nielsen
Foto: Ivan Bentzen
Foto: Tina Hvidkjær
Foto: Henrik Øvad
Foto: Gertie Heide Sørensen
Foto: John Blæsbjerg
Foto: Pernille Kristensen
Foto: Rikke Roger Reif
Foto: John Blæsbjerg
Foto: Tina Hvidkjær
Foto: Camilla Jensen
Foto: Tina Hvidkjær
Foto: Kurt Andersen
Torben Rysgaard skriver til redaktionen, at han er vild med tårnet. Det er der kommet disse billede ud af. Foto: Torben Rysgaard
Foto: Klaus Dreyer/Headturn Images
Foto: Gitte Maja Ramm
Foto: Klaus Dreyer/Headturn Images
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce