Annonce
Østjylland

Galten Kirke genåbnes i morgen i helt ny skikkelse

I morgen kl. 14 genindvies Galten Kirke efter en stor renovering og fornyelse af kirkens indre skabt i samarbejde med kunstneren Peter Brandes og arkitekten Jane Havshøj.

»Et resultat, vi er meget stolte af. Galten Kirke er nu et Guds hus med et levende og vedkommende indre, der binder fortid og fremtid sammen ved at aktualisere de kristne fortællinger i ruder og altertavle,« skrive menighedsrådet på kirkens hjemmeside.

Annonce

Samme sted inviteres alle til genindvielsesgudstjeneste søndag 7. december kl. 14, hvor biskop Kjeld Holm prædiker og begge kirkens præster medvirker. Bagefter vil der være champagne og kransekage til alle i kirkerummet.

Det omfattende arbejde startede 5. maj, da alle gudstjenester og kirkelige handlinger i kirken lukkede.

Siden har der været indrettet et midlertidigt kirkerum i sognegården til højmesse, dåb med videre. Hvorimod kirkelige handlinger ved begravelser, bisættelser og vielser er foregået i nabosognenes kirker, men med personalet og præsten fra Galten.

70-årige Peter Brandes er især kendt som maler, men er også grafiker, fotograf og billedhugger. Han fik en fremtrædende plads i den abstrakte ekspressionismes nye gennembrud, og solgte i 1980'erne til museer. Han har udført en lang række kirkeudsmykninger, bl.a. syv store glasmosaikker til Vejleå Kirke i Ishøj (1997), bronzedøre til Kongeporten og nyindretning af Sankt Andreas' Kapel i Roskilde Domkirke (2010) samt altertavle til Nørremarkskirken i Vejle (2013). I 1994 modtog han Eckersbergs Medalje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce