Annonce
Østjylland

Gamle fotografier hang på væggen i direktørkontoret på sygehuset: Kender du historien bag billederne, så giv os et tip

Fotografiet har på tidspunkt hængt på kontoret hos sygehusdirektøren. Nu hænger det i Vitapark, men hvornår er det fra? Skovbakkeskolen er med yderst til venstre, og den blev bygget i 1956. Foto: Odder Kommune
Kære læser, hjælp os. To gamle billeder fra Odder hænger i Vitapark, og de viser forskellige trin af byens udvikling.

Odder: Da byens sygehus lukkede og direktionen flyttede, hang der fotografier fra Odder på væggene i cheflokalerne. Nu er billederne dukket op igen,  og de fortæller om en svunden tid. Men hvornår var det nu, det var?

- Jeg har fundet billederne i et depotrum, og jeg har fået at vide, at stakken af billeder var nogle af dem, der blev taget ned fra direktør-kontorerne. Men vi vil meget gerne vide mere om billederne, siger Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch.

Hun har været projektleder og kulturformidler i Vitapark, som sygehuset blev navngivet, da Odder Kommune overtog de gamle sygehuslokaler. De gamle billeder af byen set fra luften er i dag kommet til ære og værdighed i et nyt mødelokale, som ligger ved Kulturkøkkenet.

Annonce

50'er-skole er med

Det ene foto viser sygehuset med nogle marker foran og byen bagved, og fotoet er taget af Sylvest Jensen fra Hillerød.

- Jeg kan se mit eget hus på Borgergade, det er fra 1906. og jeg kan se Skovbakkeskolen, der blev bygget i 1956, så det giver lidt et tidsrum, siger Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch.

På billedet kan man også se et par store skorstene, der formentlig hører til varmeværket på Nørregade og teglværket i nærheden.

Dette luftfoto viser Odder midtby, men hvornår? En af ejendommene på Holsteinsgade er opført i 1989, så det er et nyere billede. Foto: Odder Kommune

Det andet foto er et regulært luftfoto. På fotoet er der et mærkat fra Landinspektørerne i Odder, Jens Haastrup og Jens Elander Rasmussen, så det er muligvis dem, der har fået billedet taget.

Jeg, der skriver denne historie, kan faktisk se min egen bolig, der blev bygget i 1989, så det giver også et tidsperspektiv.

- Lige nu hænger billederne i et mødelokale. Men det kunne være lidt spændende, hvis der kom lidt historier frem. Så kunne vi overveje, om vi kunne hænge fotografierne op på vores udstillingsgang i Vitapark, siger Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch.

Hvis du ved mere om et af de to billeder, så kan du sende en mail med oplysningerne til hj@hsfo.dk. Vi vil samle dem sammen og give dem videre til Katrine Ahlstrøm Hellfritzsch.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Det her er Aarhus’ bedst bevarede hemmelighed

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Musikken fylder Aarhus: Så er der Spot-party i provinsen

Aarhus For abonnenter

Bekymret familiefar kæmper for at få vished: Har mine børn leget i giftigt brandskum og taget skade af det?

Debat

Ulovlige byggerier i Aarhus: Det skal nok blive kønt, hvis alle bare får tilgivelse

Kultur

Se video med Tom Kristensens Le Mans-bil bygget 1:1 i Lego

Alarm 112

Politiet søger hjælp til at identificere medgerningsmand: Overfaldt tre mænd samme aften

AGF For abonnenter

Skadesoverblik i AGF: Knæskade driller Gift Links

Østjylland

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Aarhus

Kæmpe læk af personnumre i Aarhus: Lange lister med fortrolige cpr-numre lå på kommunal hjemmeside

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Kultur For abonnenter

Århusianske Iomfro er Spot-debutant og efterspurgt af kronprinsparret: - Det er virkelig dejligt, at folk ser en kvalitet i det, jeg laver

Alarm 112

Drabet på Væddeløbsbanen: Modstridende forklaringer mudrer billedet af drabet

Annonce