Annonce
Navne

Gammel Estrup får ny bestyrelsesformand

Anna von Lowzow er ny bestyrelsesformand ved Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Foto: Steen Brogaard
TV-instruktør Anna von Lowzow afløser Bent Hansen i formandsstolen på Gammel Estrup.
Annonce

NAVNE: Den nye bestyrelsesformand for Gammel Estrup på Djursland har gennem en årrække været medlem af bestyrelsen, og da den nu forhenværende formand, tidligere regionsrådsformand- og politiker Bent Hansen, valgte at udtræde af bestyrelsen ved årsskiftet, stod Anna von Lowzow klar til at overtage posten.

- Jeg interesserer mig meget for historie, og gennem mit arbejde som TV-instruktør har jeg beskæftiget mig indgående med den danske historie og de menneskeskæbner, den rummer. I kraft af min baggrund har jeg i forvejen en stor viden om de danske herregårde, som falder rigtig fint i tråd med Gammel Estrup og den historie, museet fortæller, siger Anna von Lowzow i en pressemeddelelse og understreger, at hun allerede er i fuld gang med arbejdet på museet.


Gammel Estrup er bundskraberen, hvad angår statens tilskud til de nationale museer. Virkelig bundskraberen!

Anna von Lowsow, ny bestyrelsesformand for Gammel Estrup


- Jeg håber, at jeg kan være med til at bibeholde- og udvikle den viden og interesse for Gammel Estrup, som medarbejdere og bestyrelse hele tiden har arbejdet med.

Hun tilføjer, at museet fortæller en vigtig historie om livet på landet før i tiden – ikke bare for herskabet, men i høj grad også for de mange ansatte, som også gjorde hverdagen mulig for en hel egn.

- Historien om de danske herregårde er vores allesammens fortid og dermed en af de vigtigste fortællinger i Danmarks historie, og det glæder jeg mig til at arbejde videre med, siger hun.

Annonce

Corona og økonomien

Det seneste år har Gammel Estrup klaret sig gennem en hård tid med corona-nedlukning og en kamp for økonomisk sikring af museet, der kulminerede med bevarelsen af museets tilskud på finansloven de kommende fire år.

- Gammel Estrup er bundskraberen, hvad angår statens tilskud til de nationale museer. Virkelig bundskraberen! Vi må derfor arbejde for, at Gammel Estrup kommer op på niveau med sammenlignelige museer i Danmark, siger den nye bestyrelsesformand.

I øjeblikket er Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum, som alle andre museer landet over, lukket pga. de aktuelle coronarestriktioner, men museet forventer at kunne åbne igen i løbet af foråret 2021.

Gammel Estrup

Herregården Gammel Estrup ligger på Djursland og er en af Danmarks bedst bevarede renæssanceherregårde og har siden 1930 rummet Danmarks Herregårdsmuseum.

Efter mere end 600 år i samme families eje blev herregården i 1926 solgt, og Gammel Estrup - Jyllands Herregårdsmuseum blev oprettet i Gammel Estrups hovedbygning i 1930.

Gammel Estrup er et statsanerkendt specialmuseum og beskæftiger sig i det daglige med de danske herregårde og alt hvad dertil hører af herskab og tjenestefolk, arbejderboliger, iskældre, alléer, skove,
marker og kulturlandskab, indretningskultur, malerkunst, møbler mm.

Gammel Estrup er hjemsted for Dansk Center for Herregårdsforskning, som drives i et samarbejde mellem Gammel Estrup, Aarhus Universitet, Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus.

Museets største formidlingssatsninger er 1700-talsfestivalen i juni og juleaktiviteter i forbindelse med udstillingen Jul for herskab og tjenestefolk. Desuden har museet en aktiv kulturtjeneste for børn og unge.

Gennemsnitligt er besøgstallet omkring 100.000 om året, heraf ca. 5000 fra udlandet. Museet har billetsamarbejde med nabomuseet Det Grønne Museum.

Personalet består af omkring 15 personer – heraf er otte fastansat. Britta Andersen er museumsdirektør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Lige nu kan du blive testet hele 16 steder i Aarhus Kommune: Få overblikket her

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus og omegn: Antallet af smittede stiger en smule igen

Annonce