Annonce
Aarhus

Gammelt piletræ på Frederiksbjerg væltede med et brag: - Det lød næsten som en eksplosion

Lørdag formiddag væltede det 100 år gamle piletræ på Frederiksbjerg Torv. Heldigvis blev ingen ramt. Foto: Denise Kristensen
Det store piletræ på Frederiksbjerg Torv væltede lørdag formiddag med et ordentligt brag. Heldigvis ramte det hverken mennesker eller materiale på sin vej ned.

AARHUS: Det gav et ordenligt brag, da det store piletræ på Frederiksbjerg Torv lørdag opgav ævred og væltede.

Forbipasserende styrtede til, men heldigvis kom ingen til skade, og træet ramte heller ikke biler, pølsevogn eller bænke i nærheden.

- Det var helt vildt, for lige pludselig sagde det bare bang, og så lå træet på jorden. Det giv virkelig stærkt, fortæller Siw Bjørg Hansen, der bor på Frederiksbjerg, og tilfældigvis var i nærheden, da det skete.

- Det var egentligt utroligt, at ingen kom til skade, når man tænker på, hvor mange mennesker der altid er i weekenden, siger hun.

Samme betragtning havde Østjyllands Politi, der fik anmeldelsen klokken 11.35.

- Der skete heldigvis ingen skade, og det er ifølge indsatslederen ved brandvæsnet meget heldigt, siger politiet.

Træet er ganske enkelt knækket i bundet og gjorde heldigvis meget lidt skade på sin vej. Foto: Denise Kristensen

Siw Bjørg Hansen har bemærket, at træet stille og roligt nærmest knækkede. Det kan man også se på billederne, som avisen har fået tilsendt. Ikke engang fliserne virker til at være gået i stykker.

- Træet har simpelthen nærmest valgt at lægge sig ned uden at gøre den store skade, siger hun.

Annonce

Nu er begge træer væk

William Kruse var også i nærheden, da træet væltede.

- Først gik der tusind tanker gennem hovedet på mig, for jeg gik lidt væk og med ryggen til, og jeg nåede at tænke, at det næsten lød som en eksplosion, siger han og fortsætter:

- Heldigvis var det ikke så alvorligt, og endnu heldigere var der ikke kommet nogen til skade - hverken mennesker, biler eller pølsemanden. Der var masser af mennesker i nærheden, så jeg tænker, at det da kunne være gået grueligt galt.

Hvor gammelt træet er, er der ingen der ved, men flere kilder, som avisen har talt med, peger på, at det i hvert fald er 100 år gammelt.

I sin tid blev der plantet to piletræer ved siden af hinanden på torvet. Det andet, der ikke væltede lørdag, fik lov til at stå indtil for cirka syv år siden, hvor det blev fældet. Dermed er der ingen træer tilbage på torvet.

Siw Bjørg Hansen håber, at kommunen planter nogle nye.

- Det var så smukt, særligt om sommeren, når de blomstrede, og det var kønt med det grønne i et område, hvor der ellers ikke er så meget af den slags. Det er ærgerligt, hvis der ikke kommer noget nyt og grønt, siger hun.

Billedet af træet er taget i 2015, før det opgav og lagde sig ned. Nu er der ingen piletræer tilbage på torvet. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce