Annonce
Aarhus

Gammelt spir har i flere år været opmagasineret på Sydhavnen: - Hvor mon det kommer fra?

Sådan ser det gamle spir ud. Foto: Keld Sølvsten
Flere århusianere har undret sig over et gammelt kobberspir på Sydhavnen, som i mere end et år har stået oven på nogle paller. Vi har fundet svaret.

SåAARHUS: "Jeg så dette tårn på sydhavnen i dag. Hvor mon det kommer fra?"

Sådan lyder et spørgsmål fra Keld Sølvsten i Facebook-gruppen Vores By Aarhus.

Og det er ikke første gang, at kobberspiret har været genstand for undren fra århusianere. Flere gange har medlemmerne af Vores By Aarhus og andre Facebook-grupper de seneste år søgt svar på, hvad det er for et tårn, hvorfor det står på Sydhavnen, og hvad der skal ske med det.

Vi har forsøgte at finde svaret.

Annonce

Kommunen kender ikke svaret

Hos Teknik og Miljø i Aarhus Kommune kender man ikke svaret på, hvorfor tårnet står, hvor det står, og man har ikke selv noget med det at gøre.

Flere brugere på Facebook mener, at det er det gamle spir fra Skt. Annagade Skole, men det spir står i dag på toppen af Elværket i Åbyhøj, hvor det blev sat på i 2017.

Sådan så det ud, da Elværket i Åbyhøj i 2017 fik sit nye, gamle spir fra Skt. Annagade Skole sat på. Arkivfoto: Mette Heilskov

Det gamle spir står lige nu opmagasineret på Sydhavnsgade 7. En adresse, der er ejet af erhvervsmanden og byggematadoren Jørn Tækker.

Annonce

Hentet i Skive

Hans virksomhed Tækker Real Estate kan også fortælle, at det er dem, der ejer det bevarede spir. Og at de får mange henvendelser på det.

De kan dog ikke fortælle, at det stammer fra en gammel ikonisk bygning i Aarhus, for det gør det ikke. Det stammer i stedet fra Skive. Nærmere bestemt Brogården, der får en del år siden blev gennemrenoveret og fik nye kobberspir.

Sådan ser Brogården ud i dag med de nye spir. Det er spiret til venstre i billedet, som oprindeligt var det, der nu står på havnen i Aarhus. Foto: Google Streetview

Det er det ene af de to spir, som Tækker nu har købt af en privat, der ikke nænnede at smide det ud og derfor satte det til salg på Den Blå Avis.

Det er købt med henblik på et senere projekt. Der ligger dog ikke nogle specifikke planer for det lige nu, og derfor vil det formentlig blive stående oven på pallerne på parkeringspladsen på havnen, hvor det har stået i mere end et år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Navne

Ansat hos Devoteam

Annonce