Annonce
Aarhus

Gang i bødeblokken: 97 fik 'hilsen' med fra Botanisk Have

At betale: 510 kroner. Aarhus Kommunes cityassistenter havde en travl weekend i Botanisk Have. Foto: Ole Christensen

Både lørdag og søndag slog Aarhus Kommunens p-vagter til. En hel række bilister fik en afgift med hjem.

AARHUS: Igen i weekenden parkerede snesevis af bilister på græsset i botanisk have, men det skulle de ikke have gjort.

Både lørdag og søndag mødte p-kontrollen i form af Aarhus Kommunes cityassistenter op med afgiftsblokken. Og de fik både en travl lørdag og en travl søndag.

Lørdag blev 36 bilister noteret og søndag 61.

Da alle 97 bilister skal betale en afgift på 510 kroner, lykkedes det således cityassistenterne at krasse små 50.000 kroner ind i Botanisk Have.

En lovændring gjorde det tidligere på året muligt at parkere lovligt på græsset i parker. Men fredag opsatte kommunen ved indkørslen til Peter Holm Vej i Botanisk Have et skilt med standsning forbudt, og så er kommunen i sin gode ret til at uddele afgifter, mener den.

Men de mange afgifter skal nok give debat. Avisen hørte flere bilister brokke sig over, at kommunen i stedet for burde have skiltet på de områder, den ikke ønsker parkering på. Altså græsarealerne.

En så massiv skiltning vil kommunen dog helst undgå. Holdningen er, at man for alt i verden vil undgå en skilteskov.

Annonce
En-to-tre-fire-fem. I alt blev der notret 61 bilister i løbet af weekenden. Foto: Ole Christensen
En hel del bilister trodsede ikke bare stopforbudet ved indkørslen til Peter Holms Vej. De kørte ind på gang- og cykelstien for at finde en parkeringsmulighed. Hele rækken blev dog noteret. Foto: Ole Christensen

Dybe spor

Avisen mødte dog også flere beboere fra den nærliggende bebyggelse, Vestervang, som bifaldt cityassistenternes arbejde. Blandt andet Tova Pedersen. Hun bor i Vestervang med udsigt over Botanisk Have.

- Min mand synes godt nok, at det er synd for alle de bilister, som nu skal til at betale en afgift. Men problemet er, at bilerne kører græsset i stykker, forklarede hun.

Prøv lige at se her, siger hun og peger på nogle 10 centimeter dybe spor i græstæppet.

- Vi kan jo ikke have, at Botanisk Have bliver ødelagt, så derfor er det nok på sin plads, at der nu bliver gjort noget ved sagen, lød det.

Tova Pedersen bor i området. Hun går ind for en hård kurs mod bilisterne, der parkerer på græsset. - De ødelægger for meget, mener hun. Foto: Ole Christensen
Den seneste tids megen nedbør er skyld i, at græstæppet ikke kan holde til at blive parkeret på.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce