x
Annonce
Erhverv

Gang i handlen: City Horsens opretter fælles platform for butikkerne

Alt er bedre end ingenting, siger citymanager Michael Kongsmark om et nyt initiativ med en fælles platform for de handlende i City Horsens. Lige nu har han travlt med at få butikker med, så platformen kan gå i luften onsdag kl. 10. Arkivfoto: Morten Pape
Vi elskerhorsens.dk går i luften i morgen onsdag klokken 10. Hver medlemsbutik kan lægge fem varer ud ad gangen. City Horsens sørger for udbringning.

Horsens: Horsens får en ny handelsmulighed på nettet fra i morgen onsdag kl. 10. Vielskerhorsens.dk hedder en ny platform, hvor medlemsbutikkerne under City Horsens får mulighed for at tilbyde fem varer ad gangen.

City Horsens har indgået en aftale med Jan Mejlkjær, Mhpartners.dk, som for fem dage siden oprettede en tilsvarende platform i Køge. Siden er der blevet etableret en i Greve, og flere er på vej, fortæller han.

Annonce
De fleste butikker i Horsens er lukket, men nu åbner en fælles platform, hvor de kan sælge nogle af deres varer. Det sker onsdag kl. 10. Foto: Søren E. Alwan

Ønsker at hjælpe butikker med nethandel

Citymanager Michael Kongsmark understreger, at man fra City Horsens' side ønsker at hjælpe butikker i gang med nethandel i den nuværende situation, hvor mange holder lukket. Især de butikker, som ikke i forvejen har en webbutik.

- Det er bedre at gøre noget end slet ikke at gøre noget, som han siger om initiativet.

Michael Kongsmark forestiller sig, at butikkerne kan få sat nogle af deres lager- og sæsonvarer til salg på portalen, så de er parate til at starte på en frisk, når normale tider vender tilbage.

Sørger for udbringning

Når kunder har bestilt de varer, de ønsker at købe, sørger City Horsens for, at varerne bliver bragt ud.

- Det sker kvit og frit. Vi regner med, at vi nok skal få fat i nogle chauffører fra butikslivet, siger Michael Kongsmark, der allerede har fået et par positive tilkendegivelser.

Fem varer ad gangen

Jan Mejlkjær har allerede gode erfaringer med handels-platformene, selv om den første er blot fem dage gammel. Det er nemt at bruge for både butikker og kunder, lyder tilbagemeldingen.

- Hver butik kan have fem varer ad gangen på portalen. De bestemmer selv, hvor meget de vil skifte ud. Hver dag klokken 12 trækker vi en streg i sandet, og så bliver varerne leveret hjem samme dag, fortsætter han.

Lokal opbakning

Michael Weje, Vinspecialisten i Køge, er meget glad for den nye mulighed.

- Normalt er jeg ikke meget for internettet. Det er for de store aktører. Men med vielskerkøge.dk beholder vi handel her i byen, siger han, der i de første fem dage har solgt 10-15 pakker i forskellige størrelser om dagen.

Han glæder sig over den lokale opbakning, men også over, at han kan komme af med påskevarer som chokolade og påskebryg, som der ikke vil være meget salg i, når corona-krisen er overstået.

Michael Weje kan allerede nu notere sig en pæn omsætning og også en vis indtjening.

- Alt i alt er det meget positivt, lyder det fra Vinspecialisten i Køge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Hospital i gigantisk corona-omstilling: 134 sengepladser og 1.000 ansatte efteruddannet

Annonce