Annonce
Aarhus

Garder på plads: Dronningen har set sit snit til mini-ferie i Aarhus

Siden søndag har garderne været på plads ved skilderhusene ved Marselisborg Slot. Foto: Ravn
Garderne har indtaget skilderhusene ved Marselisborg Slot. Dronning Margrethe åbner fredag festugen, men allerede søndag indtog regenten sin århusianske residens.
Annonce

AARHUS: Der er lys i lampetterne, og garderne passer på i skilderhusene ved indkørslen til Marselisborg Slot, hvor dronning Margrethe har resideret siden søndag.

Regenten har nemlig set sit snit til at holde en lille mini-ferie i sit "elskede" sommerhus på toppen af Mindeparken og for enden af Kongevejen, der i øvrigt er fræset op og forbudt for biler frem til lørdag, fordi vejen skal have nyt asfalt.

Det er fredag aften, at dronning Margrethe åbner festugen ved den officielle gallaåbning på Aarhus Teater med premiere på David Bowie-forestillingen 'Lazarus'. I øvrigt tyvstarter festugen allerede torsdag aften i Rådhusparken, hvor det århusianske band TV-2 har koncert i det fri med gæster som blandt andre bandet Bogfinkevej fra Aarhus V.

Ud over at nyde den flotte udsigt ud over bugten og Mols fra Marselisborg Slot har dronningen, hvis barnebarn, prins Nikolai, fylder 20 år onsdag, også en officiel pligt på programmet lørdag. Hun har dog ikke langt til begivenheden, når en statue af den afdøde århusianer Bernhard Arp Sindberg afsløres i Mindeparken.

Bernhard Arp Sindberg opnåede heltestatus i Kina i forbindelse med 2. Verdenskrig, da han reddede 6000 kinesere fra døden. Statuen i Mindeparken afsløres af dronning Margrethe klokken 11.00 lørdag, og der vises udstilling i samme forbindelse i Dokk1.

Dronningen holder fri søndag, inden hun skal på togt med Kongeskibet Dannebrog.

Det sker mandag, når det kongelige program står på besøg i Slesvig-Holsten.

Århusianere og turister kan altid få en god oplevelse, når der er vagtskifte klokken 12.00 ved Marselisborg Slot, hvor lampetternes lys viser, at dronningen bor på slottet. Foto: Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Aarhus For abonnenter

Kiks i kommunikationen kan udløse konflikter: - Et plejehjem i Aarhus er på ingen måder et luksushotel

AGF

Skuffet David Nielsen efter nederlag: - Vi manglede kvalitet offensivt

AGF For abonnenter

Kampen kort: VAR, frispark og generel tumult dominerede i AGFs første sæson-nederlag

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Kun AGF-defensiven ragede en smule op søndag aften

Annonce