Annonce
Aarhus

Garvet vlogger: Videoerne er hans frirum

- Jeg elsker at fortælle historier, og det kan jeg gøre på mine vlogs, siger Patrick Bay Damsted, der ugentligt uploader en video til hans Youtube-kanal. Foto: Thomas Korsholm

Patrick Bay Damsted bruger gerne seks timer på at lave en ti minutter lang video til sin youtube-kanal. For ham er det at vlogge en interesse.

Annonce

Aarhus: En seks minutter lang video der viser turen fra Skanderborg station tidligt en mandag morgen og en snak om den travlhed, der er hersker omkring passagerene.

Det er en af de mange videoer, som 45-årige Patrick Bay Damsted har uploaded til sin Youtube-kanal. En gang om ugen uploader han sådan en vlog, der er en blog på video.

- Nogle gange har jeg bestemt et tema på forhånd, andre gange ser jeg, hvad der sker i løbet af dagen. Det er et vlog format, hvor jeg klistrer et kamera på min hverdag, fortæller Patrick Bay Damsted, der er selvstændig og blandt andet arbejder med digital indhold til virksomheder.

På grund af sit arbejde bruger han meget tid på de danske landeveje, og ofte sætter han et kamera over rattet, som han taler til, når han kører afsted. Når han har fri, sætter han sig ved computeren, hvor han klipper og redigerer for derefter at trykke publicer til Youtube.

Foto: Thomas Korsholm
Annonce

Eksperimenterer på vlog

Patrick Bay Damsted er bosat på Aarhus Ø, hvor hans to døtre bor en del af tiden. De er ikke med i videoerne, for her er det Patrick Bay Damsted, der er hovedpersonen, som deler ud af sine tanker og holdninger. Lige fra hans mening om parkering på Aarhus Ø, til hvorfor han har valgt at være selvstændig.

At lave og eksperimentere med videoer har altid haft hans interesse, og for 13 måneder siden begyndte han at lave vlogs på sin youtube kanal.

- Engang var det frygteligt besværligt at producere og udgive videoer, men nu er det ingen sag. Jeg har på en måde genfundet glæden ved det, jeg laver. Når man har filmet og klippet til hverdag i mange år, kan man godt komme til at sidde fast. Men ved vlogs har jeg mulighed for at lege, eksperimentere og afprøve nogle ting, som jeg ikke kan på jobbet, siger han.

En video varer som regel omkring ti minutter, og Patrick Bay Damsted bruger omkring fem-seks timer på at lave et afsnit. Modsat mange andre bloggere og vloggere tjener han ikke penge på sine indlæg. I stedet ser han kanalen som en hobby.

- Der er en frihed i ikke at være betalt af nogen på kanalen modsat på arbejdet, hvor man har en opgave. Det er et frirum for mig, hvor jeg kan fortælle historier, prøve nogle ting af, og hvor jeg kan gå ud over grænserne. Det er også et sted, hvor jeg kan fejle i fred, hvis noget ikke fungerer, siger han.

Videoerne får mellem 80 og 300 visninger, men det er ikke antallet af visninger, der betyder noget for ham. Han bliver glad, når nogen kommentarer giver en tommel op på videoerne.

- Det ville nok ikke være det samme, hvis slet ingen så med, og man kunne sagtens gøre alle mulige ting for at få delinger, spredning og flere visninger. Men jeg synes det er fint at holde det i det leje, jeg gør nu, siger Patrick Bay Damsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce