Annonce
Aarhus

Garvet vlogger: Videoerne er hans frirum

- Jeg elsker at fortælle historier, og det kan jeg gøre på mine vlogs, siger Patrick Bay Damsted, der ugentligt uploader en video til hans Youtube-kanal. Foto: Thomas Korsholm

Patrick Bay Damsted bruger gerne seks timer på at lave en ti minutter lang video til sin youtube-kanal. For ham er det at vlogge en interesse.

Aarhus: En seks minutter lang video der viser turen fra Skanderborg station tidligt en mandag morgen og en snak om den travlhed, der er hersker omkring passagerene.

Det er en af de mange videoer, som 45-årige Patrick Bay Damsted har uploaded til sin Youtube-kanal. En gang om ugen uploader han sådan en vlog, der er en blog på video.

- Nogle gange har jeg bestemt et tema på forhånd, andre gange ser jeg, hvad der sker i løbet af dagen. Det er et vlog format, hvor jeg klistrer et kamera på min hverdag, fortæller Patrick Bay Damsted, der er selvstændig og blandt andet arbejder med digital indhold til virksomheder.

På grund af sit arbejde bruger han meget tid på de danske landeveje, og ofte sætter han et kamera over rattet, som han taler til, når han kører afsted. Når han har fri, sætter han sig ved computeren, hvor han klipper og redigerer for derefter at trykke publicer til Youtube.

Annonce
Foto: Thomas Korsholm

Eksperimenterer på vlog

Patrick Bay Damsted er bosat på Aarhus Ø, hvor hans to døtre bor en del af tiden. De er ikke med i videoerne, for her er det Patrick Bay Damsted, der er hovedpersonen, som deler ud af sine tanker og holdninger. Lige fra hans mening om parkering på Aarhus Ø, til hvorfor han har valgt at være selvstændig.

At lave og eksperimentere med videoer har altid haft hans interesse, og for 13 måneder siden begyndte han at lave vlogs på sin youtube kanal.

- Engang var det frygteligt besværligt at producere og udgive videoer, men nu er det ingen sag. Jeg har på en måde genfundet glæden ved det, jeg laver. Når man har filmet og klippet til hverdag i mange år, kan man godt komme til at sidde fast. Men ved vlogs har jeg mulighed for at lege, eksperimentere og afprøve nogle ting, som jeg ikke kan på jobbet, siger han.

En video varer som regel omkring ti minutter, og Patrick Bay Damsted bruger omkring fem-seks timer på at lave et afsnit. Modsat mange andre bloggere og vloggere tjener han ikke penge på sine indlæg. I stedet ser han kanalen som en hobby.

- Der er en frihed i ikke at være betalt af nogen på kanalen modsat på arbejdet, hvor man har en opgave. Det er et frirum for mig, hvor jeg kan fortælle historier, prøve nogle ting af, og hvor jeg kan gå ud over grænserne. Det er også et sted, hvor jeg kan fejle i fred, hvis noget ikke fungerer, siger han.

Videoerne får mellem 80 og 300 visninger, men det er ikke antallet af visninger, der betyder noget for ham. Han bliver glad, når nogen kommentarer giver en tommel op på videoerne.

- Det ville nok ikke være det samme, hvis slet ingen så med, og man kunne sagtens gøre alle mulige ting for at få delinger, spredning og flere visninger. Men jeg synes det er fint at holde det i det leje, jeg gør nu, siger Patrick Bay Damsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce