Annonce
Aarhus

Garvet vlogger: Videoerne er hans frirum

- Jeg elsker at fortælle historier, og det kan jeg gøre på mine vlogs, siger Patrick Bay Damsted, der ugentligt uploader en video til hans Youtube-kanal. Foto: Thomas Korsholm

Patrick Bay Damsted bruger gerne seks timer på at lave en ti minutter lang video til sin youtube-kanal. For ham er det at vlogge en interesse.

Aarhus: En seks minutter lang video der viser turen fra Skanderborg station tidligt en mandag morgen og en snak om den travlhed, der er hersker omkring passagerene.

Det er en af de mange videoer, som 45-årige Patrick Bay Damsted har uploaded til sin Youtube-kanal. En gang om ugen uploader han sådan en vlog, der er en blog på video.

- Nogle gange har jeg bestemt et tema på forhånd, andre gange ser jeg, hvad der sker i løbet af dagen. Det er et vlog format, hvor jeg klistrer et kamera på min hverdag, fortæller Patrick Bay Damsted, der er selvstændig og blandt andet arbejder med digital indhold til virksomheder.

På grund af sit arbejde bruger han meget tid på de danske landeveje, og ofte sætter han et kamera over rattet, som han taler til, når han kører afsted. Når han har fri, sætter han sig ved computeren, hvor han klipper og redigerer for derefter at trykke publicer til Youtube.

Annonce
Foto: Thomas Korsholm

Eksperimenterer på vlog

Patrick Bay Damsted er bosat på Aarhus Ø, hvor hans to døtre bor en del af tiden. De er ikke med i videoerne, for her er det Patrick Bay Damsted, der er hovedpersonen, som deler ud af sine tanker og holdninger. Lige fra hans mening om parkering på Aarhus Ø, til hvorfor han har valgt at være selvstændig.

At lave og eksperimentere med videoer har altid haft hans interesse, og for 13 måneder siden begyndte han at lave vlogs på sin youtube kanal.

- Engang var det frygteligt besværligt at producere og udgive videoer, men nu er det ingen sag. Jeg har på en måde genfundet glæden ved det, jeg laver. Når man har filmet og klippet til hverdag i mange år, kan man godt komme til at sidde fast. Men ved vlogs har jeg mulighed for at lege, eksperimentere og afprøve nogle ting, som jeg ikke kan på jobbet, siger han.

En video varer som regel omkring ti minutter, og Patrick Bay Damsted bruger omkring fem-seks timer på at lave et afsnit. Modsat mange andre bloggere og vloggere tjener han ikke penge på sine indlæg. I stedet ser han kanalen som en hobby.

- Der er en frihed i ikke at være betalt af nogen på kanalen modsat på arbejdet, hvor man har en opgave. Det er et frirum for mig, hvor jeg kan fortælle historier, prøve nogle ting af, og hvor jeg kan gå ud over grænserne. Det er også et sted, hvor jeg kan fejle i fred, hvis noget ikke fungerer, siger han.

Videoerne får mellem 80 og 300 visninger, men det er ikke antallet af visninger, der betyder noget for ham. Han bliver glad, når nogen kommentarer giver en tommel op på videoerne.

- Det ville nok ikke være det samme, hvis slet ingen så med, og man kunne sagtens gøre alle mulige ting for at få delinger, spredning og flere visninger. Men jeg synes det er fint at holde det i det leje, jeg gør nu, siger Patrick Bay Damsted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Casper Elgaard får comeback bag rettet

Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Aarhus

Se billederne af et oplyst Bispetorvet: Et lys for hver hjemløs i Aarhus

Annonce