Annonce
Aarhus

Gastronomien rider ind på Væddeløbsbanen: - Jeg elsker at lave mad - og bonderøvene får det, de vil have

Jan Møller Madsen er en af de der iværksættere, vi ikke kan holde nede, så nu er han i stedet røget i startboksen på Jydsk Væddeløbsbane med store og små planer. Foto: Morten Ravn
Møllers Gastronomi indtager Væddeløbsbanens trav-restaurant. Den nye kok føler sig privilegeret og disker op med fællesspisning, mad for folk med halm i træskoene og gastronomi i topklasse. Mantraet er, at alle serveringer er veltilberedt kvalitet.

AARHUS: Menukortet er bredt - fra stjerneskud til gourmet tapas. Den nye restauratør, der er redet ind i Jydsk Væddeløbsbanes historiske trav-restaurant, lover også, at der sker nye ting.

Bag Møllers Gastronomi står Nickie Langballe, der er direktør i gastronomien og hendes samlever, kokken og restauratøren Jan Møller Johansen, som selv er vokset op i Højbjerg og Holme tæt på Væddeløbsbanen, og allerede har disket op med et nyt surdejsbageri i weekenden og fællesspisning for "The Locals" den første tirsdag i hver måned.

- Væddeløbsbanen er sådan et dejligt sted. Kig dig omkring. Det er for godt til bare at stå stille hen. Så vi giver den gas, siger Jan Møller Johansen og slår armene ud mod den velkendte atmosfære med traktorer, heste der træner, mens de løber venstre om banen og staldpigerne børster konkurrencehestene.

Annonce

Folk herude er megasøde. Vi kommer med take away og åbner op for restauranten på andre dage også. Jeg kan ikke lade være med at sætte ting i søen, men nu tager vi lige en ting ad gangen

Jan Møller Johansen, Møllers Gastronomi

- Jeg kan godt lide at skabe noget nyt - jeg kan ikke lade være - og så elsker jeg at lave mad. På løbsdagene har vi et bredt publikum. Her kommer folk med halm i træskoen, nogle vil kærligt sige bonderøve. De vil gerne have stegt flæsk og et stjerneskud. Til første løbsdag havde vi 18 til spisning. Næste gang 250, siger Jan Møller Johansen.

- Pointen er, at jeg skal opfylde folks behov med veltilberedt mad. Jeg har været i køkkenet på en fem-stjernet fiskerestaurant i Schweiz. Fidusen med et stjerneskud er, at det skal være frisk fisk, lavet lækkert og pankopaneret på smørstegt bund.

- Forleden havde vi et selskab fra Formuepleje til vinsmagning med de gode vine fra 1980'erne, blandt andet. Det er folk, som efterspørger en anden form gastronomi med charcuteri og tapas. Karin Salling er også en af banens absolut støtte - også når det gælder restauranten. Så vi ligger godt i svinget, siger kokken, der i sin tid blev uddannet på Frederikshøj Kro.

- Jeg er privilegeret

Han åbnede i 2018 Møllers Gastronomi på Sletvej i TDCs tidligere lokaler, hvorfra der blev lavet frokoster til firmaer og virksomheder. Så kom coronaen.

- Vi gik natten over fra 600 til 13 frokostordninger. Folk spiste jo derhjemme under coronaen, fortæller Jan Møller Johansen.

Indgangen til travbaren og restauranten på hovedtribunen, der nu gør det ud for Møllers Gastronomi og Møllers Bageri. Her er overblikket over den ovale galop- og travbane. Foto: Ravn

Men det gik, og i dag har han sat et loft på 300 frokoster, der bliver kørt ud hver dag i det århusianske madlandskab. Der skal nemlig være tid til den forpagtning, Møller overtog 1. marts af restauranten på Væddeløbsbanen fra Martin Ib, som han har arbejdet hos i flere år og været med til at udvikle nogle af MIbs mange koncepter.

Om 14 dage er hele forretningen med køkkenchef, et par kokke, chauffører og alt andet personale flyttet fra Tranbjerg til Væddeløbsbanen. Han står midt i et job i døgndrift i disse forårsmåneder.

- Men jeg er privilegeret. Her er så mange muligheder. Det gælder om at finde behovet og så lave god mad til rimelige priser. Nogle af Martin Ibs reservationer havde vi allerede. Vi er booket for konfirmationer i år - og de næste år frem, siger Jan Møller Johansen, der oplever, hvordan århusianerne har lagt coronaen bag sig.

- Det skal jeg da lige love for. Folk bestiller ikke bare selskaber til deres 50 års fødselsdag. De tager lige mandens fødselsdag med og dobler invitationerne op. Vi ligger lunt i svinget, siger Jan Møller Johansen.

Annonce

På sigt takeaway og restaurant

Hans plan er på sigt at udvide åbningstiderne, så restauranten ikke blot har åbent på JVBs løbsdage.

- Folk herude er megasøde. Vi kommer med takeaway og åbner op for restauranten på andre dage også. Jeg kan ikke lade være med at sætte ting i søen, men nu tager vi lige en ting ad gangen.

Han har blandt andet været køkkenchef i Torvehallerne i Vejle og senest jongleret med store selskaber som 600-700 til sponsorarrangementerne under for eksempel Classic Race. Næste helt store opgave bliver, når dronningens omkring 100 husarer og hjælpere skal bespises over re-fire dage i weekenden 3. juni, når Aarhus fejrer dronningens 50 års jubilæum som regent.

Annonce

Kongelig hofleverandør

- Så bliver jeg kongelig hofleverandør, griner kokken.

Foreløbig handler det om de mere jordnære ting som for eksempel fællesspisningen, hvor en to-retters menu den første tirsdag i hver måned koster 125 kroner.

- Jeg oplevede idéen på Café Frederik, der hører under lokalcentret i Ankersgade. Jeg sagde til dem, at jeg ville tyvstjæle den, og det gjorde jeg. I et par år har jeg kørt fællesspisning på Sletvej, og nu tager vi idéen op her på Væddeløbsbanen, siger Jan Møller Johansen.

- Vi begynder klokken 17.00. Så kan børnefamilierne komme direkte fra daginstitutionerne og mødes om maden med bedsteforældrene. Passer det andre at komme klokken 18.00, så gør de det, siger kokken på Jydsk Væddeløbsbane.

Han har for alvor indtaget startboksen til en ny gastronomisk æra på den ovale bane fra 1924.

Annonce
Sport For abonnenter

Tre teams er tilbage i kampen om det nye stadion i Aarhus: Disse mageløse stadioner har de arbejdet på tidligere

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Revy-grin tilbage i Smilets by: Aarhus får igen sin egen revy

Aarhus For abonnenter

Blufærdighedskrænkelse eller ej? Derfor er stripshow i Universitetsparken næppe strafbart

Alarm 112

Batteri-virksomhed brød pludselig i brand: Beredskabet var massivt til stede

Aarhus

Så slap betjentenes tålmodighed op: 29-årig bilist måtte gå hjem

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Sport

Nyt Aarhus Stadion: Verdensberømte arkitekter med store stadioner på samvittigheden stadig med efter udskilningsrunde

Basketball For abonnenter

Se med her: Bakken Bears gik efter DM-guldet i kampen mod Svendborg Rabbits

Debat

Her findes ingen utidig snak om ældrebyrde: Seniorbofællesskabet Sonnesgården bygger de smukkeste broer mellem mennesker

Aarhus

Northside-direktør spåede godt billetsalg: Nu sælger festivalgæsterne deres billetter til spotpriser

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Aarhus

Se video og alle billederne: 3000 unge festede alkoholfrit i Grimhøj til kæmpe sidste skoledags-fest

AGF For abonnenter

Hvem skal være ny cheftræner i AGF? Se Stiftens 10 bud fra drømmetræneren til de frække outsidere

Aarhus

Napoli-tricks i Bispehaven: To mænd hoppede ind i kvindes bil, holdt hende som gidsel og stjal hendes tasker

Annonce