Annonce
Aarhus

Gastronomien rider ind på Væddeløbsbanen: - Jeg elsker at lave mad - og bonderøvene får det, de vil have

Jan Møller Madsen er en af de der iværksættere, vi ikke kan holde nede, så nu er han i stedet røget i startboksen på Jydsk Væddeløbsbane med store og små planer. Foto: Morten Ravn
Møllers Gastronomi indtager Væddeløbsbanens trav-restaurant. Den nye kok føler sig privilegeret og disker op med fællesspisning, mad for folk med halm i træskoene og gastronomi i topklasse. Mantraet er, at alle serveringer er veltilberedt kvalitet.

AARHUS: Menukortet er bredt - fra stjerneskud til gourmet tapas. Den nye restauratør, der er redet ind i Jydsk Væddeløbsbanes historiske trav-restaurant, lover også, at der sker nye ting.

Bag Møllers Gastronomi står Nickie Langballe, der er direktør i gastronomien og hendes samlever, kokken og restauratøren Jan Møller Johansen, som selv er vokset op i Højbjerg og Holme tæt på Væddeløbsbanen, og allerede har disket op med et nyt surdejsbageri i weekenden og fællesspisning for "The Locals" den første tirsdag i hver måned.

- Væddeløbsbanen er sådan et dejligt sted. Kig dig omkring. Det er for godt til bare at stå stille hen. Så vi giver den gas, siger Jan Møller Johansen og slår armene ud mod den velkendte atmosfære med traktorer, heste der træner, mens de løber venstre om banen og staldpigerne børster konkurrencehestene.

Annonce

Folk herude er megasøde. Vi kommer med take away og åbner op for restauranten på andre dage også. Jeg kan ikke lade være med at sætte ting i søen, men nu tager vi lige en ting ad gangen

Jan Møller Johansen, Møllers Gastronomi

- Jeg kan godt lide at skabe noget nyt - jeg kan ikke lade være - og så elsker jeg at lave mad. På løbsdagene har vi et bredt publikum. Her kommer folk med halm i træskoen, nogle vil kærligt sige bonderøve. De vil gerne have stegt flæsk og et stjerneskud. Til første løbsdag havde vi 18 til spisning. Næste gang 250, siger Jan Møller Johansen.

- Pointen er, at jeg skal opfylde folks behov med veltilberedt mad. Jeg har været i køkkenet på en fem-stjernet fiskerestaurant i Schweiz. Fidusen med et stjerneskud er, at det skal være frisk fisk, lavet lækkert og pankopaneret på smørstegt bund.

- Forleden havde vi et selskab fra Formuepleje til vinsmagning med de gode vine fra 1980'erne, blandt andet. Det er folk, som efterspørger en anden form gastronomi med charcuteri og tapas. Karin Salling er også en af banens absolut støtte - også når det gælder restauranten. Så vi ligger godt i svinget, siger kokken, der i sin tid blev uddannet på Frederikshøj Kro.

- Jeg er privilegeret

Han åbnede i 2018 Møllers Gastronomi på Sletvej i TDCs tidligere lokaler, hvorfra der blev lavet frokoster til firmaer og virksomheder. Så kom coronaen.

- Vi gik natten over fra 600 til 13 frokostordninger. Folk spiste jo derhjemme under coronaen, fortæller Jan Møller Johansen.

Indgangen til travbaren og restauranten på hovedtribunen, der nu gør det ud for Møllers Gastronomi og Møllers Bageri. Her er overblikket over den ovale galop- og travbane. Foto: Ravn

Men det gik, og i dag har han sat et loft på 300 frokoster, der bliver kørt ud hver dag i det århusianske madlandskab. Der skal nemlig være tid til den forpagtning, Møller overtog 1. marts af restauranten på Væddeløbsbanen fra Martin Ib, som han har arbejdet hos i flere år og været med til at udvikle nogle af MIbs mange koncepter.

Om 14 dage er hele forretningen med køkkenchef, et par kokke, chauffører og alt andet personale flyttet fra Tranbjerg til Væddeløbsbanen. Han står midt i et job i døgndrift i disse forårsmåneder.

- Men jeg er privilegeret. Her er så mange muligheder. Det gælder om at finde behovet og så lave god mad til rimelige priser. Nogle af Martin Ibs reservationer havde vi allerede. Vi er booket for konfirmationer i år - og de næste år frem, siger Jan Møller Johansen, der oplever, hvordan århusianerne har lagt coronaen bag sig.

- Det skal jeg da lige love for. Folk bestiller ikke bare selskaber til deres 50 års fødselsdag. De tager lige mandens fødselsdag med og dobler invitationerne op. Vi ligger lunt i svinget, siger Jan Møller Johansen.

Annonce

På sigt takeaway og restaurant

Hans plan er på sigt at udvide åbningstiderne, så restauranten ikke blot har åbent på JVBs løbsdage.

- Folk herude er megasøde. Vi kommer med takeaway og åbner op for restauranten på andre dage også. Jeg kan ikke lade være med at sætte ting i søen, men nu tager vi lige en ting ad gangen.

Han har blandt andet været køkkenchef i Torvehallerne i Vejle og senest jongleret med store selskaber som 600-700 til sponsorarrangementerne under for eksempel Classic Race. Næste helt store opgave bliver, når dronningens omkring 100 husarer og hjælpere skal bespises over re-fire dage i weekenden 3. juni, når Aarhus fejrer dronningens 50 års jubilæum som regent.

Annonce

Kongelig hofleverandør

- Så bliver jeg kongelig hofleverandør, griner kokken.

Foreløbig handler det om de mere jordnære ting som for eksempel fællesspisningen, hvor en to-retters menu den første tirsdag i hver måned koster 125 kroner.

- Jeg oplevede idéen på Café Frederik, der hører under lokalcentret i Ankersgade. Jeg sagde til dem, at jeg ville tyvstjæle den, og det gjorde jeg. I et par år har jeg kørt fællesspisning på Sletvej, og nu tager vi idéen op her på Væddeløbsbanen, siger Jan Møller Johansen.

- Vi begynder klokken 17.00. Så kan børnefamilierne komme direkte fra daginstitutionerne og mødes om maden med bedsteforældrene. Passer det andre at komme klokken 18.00, så gør de det, siger kokken på Jydsk Væddeløbsbane.

Han har for alvor indtaget startboksen til en ny gastronomisk æra på den ovale bane fra 1924.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Klubhus på Tangkrogen har været tre år undervejs: Forening har millionerne klar, men byggetilladelsen trækker ud

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bestseller-milliardær er Skotlands rigeste: Holch Povlsen er højlandets største jordbesidder

Sport For abonnenter

Kommentar: Hvilken succes, Skanderborg Aarhus har været. Og i næste sæson bliver det endnu bedre

Aarhus

Bjørn forsøger hele tiden at blive klogere på vin: Nu inviterer han til festival med sjældne vine i Risskov

Sport

Topmålvogter på plads i Aarhus United

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Byudvikling

Prisstigninger på grus og asfalt: Her er de vej- og stiprojekter i Aarhus, der må udskydes

Aarhus For abonnenter

Vibeke ville bare bruge MitID: Så dukkede Mortens fortrolige oplysninger pludselig frem

Debat

Det er alt for snævert kun at fokusere på Aarhus Havn: Vi bør gøre, som Grenå Havn foreslår

Aarhus

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Debat

De uuddannede og skæve eksistenser kommer også: Og vi skal hjælpe alle flygtninge alt det, vi kan

Byudvikling For abonnenter

Frederiksbjerg Torv skal friskes op: Mere grønt og røde bænke - men der skal fortsat være plads til de 'skæve eksistenser'

Østjylland

Søndag aften begyndte en måneds vejarbejde på motorvejen mellem Randers og Aarhus: Her er planerne for trafikken

Annonce