Annonce
Mærk Aarhus

Gaver på alle hylder

Foto: Mærk Aarhus
Skal du forkæles? Eller skal du forkæle nogen? Er det lidt til sanserne, der skal shoppes? Fru P Kaffe & The på Østergade 25 byder på alt det gode til ganen, og ved du ikke, hvad pakken eller kurven skal indeholde, er der rig mulighed for både hjælp og inspiration

Butikken er ikke ret stor, og lageret endnu mindre, men det har ingen betydning for udvalget og ej heller for humøret, passionen eller entusiasmen. De tre kvinder bag disken kender hver en krog i den lille hyggelige – og velduftende– butik på Østergade.

Hos Fru P Kaffe & The findes lidt af hvert og meget af det lækre til enhver lejlighed. Te, kaffe, chokolade. Vino. Den gode likør. Den bedste gin. Lidt til kaffen. Af den helt gode slags – de bedste trøfler. Gløgg. Specialøl. De gode druer. Den lille ekstra lækre delikatesse, der gør bordet perfekt. Det eneste, der er svært, er at vælge …

Bag disken finder vi Dorthe Pedersen. Hun lever sin drøm ud ved at drive denne lille butik på niende år. Tidligere var hun konsulent i industrien, men lyttede til sin lyst til at blive selvstændig.

- Hvorfor ikke gøre det? Og når man så gør det, kan man jo lige så godt handle med lækkerier, siger Dorthe med et stort smil.

Bestselleren

Duften i den lille butik på hjørnet er en skøn blanding af alle de mange forskellige typer af te, som butikken byder på. 160 forskellige af slagsen.

- I talende stund er det jo juleteen, der sælger. To kilo hvid jule te på én dag, lyder det. Det er nu ikke unormalt at sælge to kg te om dagen, men af samme slags, er lidt særligt.

- Men rigtig mange af vores kunder kommer for at handle te. De ved, at man får så meget mere ud af at handle den rigtige te frem for blot et brev. Og med de mange muligheder er der masser af dufte og smagsvarianter.

- Man skal blot spørge. Vi har læst mange tykke bøger om te og naturligvis smagt dem alle sammen. Og det er jo ikke bare smagen, der er afgørende for, hvilken en man skal købe.

- Det er jo også afgørende, hvornår på dagen den skal drikkes. Morgen, eftermiddag eller aften. Har man god tid til at lade den trække og derefter nyde den? Næh, det er ikke bare …

Gavekurve er et hit

Kundekontakten er det, Fru P brænder for. Og der er ingen tvivl om, at det samme gælder for de to fastansatte i butikken, eleven Julia Bazulka og Lene Peugeot.

De tre kvinder ved, hvad det handler om. De kender hver en krog af den lille butik, og som de jo selv siger, er de nødt til at smage på det hele … for at kunne sælgevarerne. De smiler.

- Vi er heldige. Vi har rigtig mange faste kunder, og vi sætter stor pris på hver og én, lyder det.

En kunde kommer ind.

- Hej Dorthe, lyder det.

- Jeg står og mangler en gave, og jeg tænker, at du kan trylle …

- Det kan jeg, lyder svaret.

Og det kan hun. Udvalget af allerede pakkede gaver er stort, men har man specielle ønsker, eller skal man bruge flere, er man velkommen til at bestille forud. Både store og små. På den måde bliver de også mere personlige.

- Vi pakker meget gerne. Og vi kører gerne ud med dem, hvis det er et ønske, lyder det.

De gode historier

Hvert enkelt varenummer på den sparsomme hyldeplads i butikken er nøje udvalgt. Det handler om smag og kvalitet. Intet er tilfældigt.

- Det skal kunne noget. Det skal smage godt – og helst lidt mere end det. Mange af vores varer bærer på en historie, og den giver vi gerne med, når varen handles. Det er så meget finere at give en gave, hvor der er lagt passion i produktet, og med den smukke indpakning følger også en god historie. Sådanne varer har vi mange af.

- Man skal kunne smage og dufte, og med stort hjerte og opmærksomhed for bæredygtighed er udvalget stort.

Dorthe forsøger så vidt muligt at have øje for de danske producenter, og det afspejler sig på hylderne. Thya fra Thy. Kudsk fra Silkeborg. Sennep fra Svendborg. For at nævne blot nogle få af de danskklingende navne.

Passion

- Vi er heldige. Vi arbejder i Danmarks hyggeligste butik, og nok er den lille, men det er en skøn arbejdsplads, lyder det fra Julia Bazulka, som er mødt ind og trækker i forklædetog går om bag disken.

Butikken er nerven i Dorthes liv. Når hun ikke står bag disken, er hun altid på jagt efter inspiration. Nye oplevelser til kunderne. Der er tale om passion. Om hjerteblod – og det mærker man, når man træder ind.

Duften og smagen er blot forkælelse …


Aarhus For abonnenter

På fem år har otte mennesker mistet livet i Aarhus Havn: Far til druknet efterlyser mere sikkerhed

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Erhverv For abonnenter

Bundsgaard topper Stiftens Magtliste: Her er borgmesterens bud på, hvem der ellers er magtfulde i Aarhus

Livsstil For abonnenter

Tegnestue på kajkanten: Anders er med i kampen om at designe Danmarks næste klassiker

Byudvikling

Beboerne stemt ned: Boligblokke i 'hård ghetto' skal jævnes med jorden

Debat

Stiften mener: Hvor mange skal dø, før kommunen vil sikre havnen?

Thulesen Dahl: Pia Kjærsgaard skal ikke ind i ledelsen af DF

Erhverv For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 10 til 1

Aarhus

På trods af corona og isolation: Sexsygdom spreder sig i Aarhus

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Debat

Byudviklingen løber amok i Risskov: Vi glæder os til at se, hvad du dur til, Steen Stavnsbo

Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Alarm 112

Voldsomt færdselsuheld i nat på E45: Lastbil bragede ind i bil på nødsporet