Annonce
Aarhus

Gavlmalerier i fare: Beboere vil samle penge for at bevare dem

Beboergruppen, der vil skaffe penge til at bevare de to gavle. Fra venstre beboer Ester Engrob, Helle Hansen, Thomas Kruse, ildsjæl Erik Graversen og beboer Mikael Jensen. Privatfoto
Der skal bruges op mod 500.000 kroner til de to værker i Gellerup, og beboerne håber på hjælp udefra.
Annonce

AARHUS: Beboerne i Gellerup vil ikke af med de to gavlmalerier, som lige nu er i fare for at forsvinde. Nu skal en indsamling af penge i gang.

Pengene skal bruges til at tage de to store gavlmalerier ned og sætte dem op igen.

Malerierne blev lavet midt i 1980'erne af kunstneren Thomas Kruse og 15-20 beboere, og de er i farezonen nu, fordi de blokke, de er på, skal renoveres. Det betyder, at også gavlene skal gøres i stand, og det kan ikke ske, når malerierne er der.

Planen om renoveringen er lagt frem af Aarhus Byråd. Mandag skal den behandles af Brabrand Boligforenings repræsentantskab, og senere skal den i Aarhus Byråd, inden den kan vedtages.

En beboergruppe er i gang med projektet.

- Jeg har fået en pris for nedtagning og opsætning på op mod 500.000 kroner, og vi har nu bedt om en helt konkret pris, også for opmagasinering. Vi har opbakning fra afdelingsbestyrelsen og har andre lokale ildsjæle med, så vi håber, det lykkes, siger Helle Hansen, der repræsenterer beboerne.

Hun siger, at der er en meget kort tidsfrist indtil begyndelsen af juni, altså kun en uge, siger Helle Hansen.

Gruppen, der forsøger at bevare gavlene, vil spørge fonde og private om penge.

- Eller vi kan håbe, der kommer en mand med en papkasse, siger Helle Hansen.

Gavlkunsten er velbevaret, selv om den har hængt der i mange år. Forklaringen er, at der er brugt bilmaling, som kan stå for lidt af hvert.

Gavlmalerier

Et blåt og et gult gavlmaleri blev malet omkring 1985 i Gellerup med kunstneren Thomas Kruse i spidsen. Malerierne skulle forskønne området, aktivere og samle beboerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt notat: Flere er blevet smittet ved eid-fester og en begravelse

Aarhus

Tre ud af fire århusianske studerende må blive hjemme i år: Det er pisse surt, fortæller de

Annonce