Annonce
Aarhus

Gavlmalerier i fare: Beboere vil samle penge for at bevare dem

Beboergruppen, der vil skaffe penge til at bevare de to gavle. Fra venstre beboer Ester Engrob, Helle Hansen, Thomas Kruse, ildsjæl Erik Graversen og beboer Mikael Jensen. Privatfoto
Der skal bruges op mod 500.000 kroner til de to værker i Gellerup, og beboerne håber på hjælp udefra.

AARHUS: Beboerne i Gellerup vil ikke af med de to gavlmalerier, som lige nu er i fare for at forsvinde. Nu skal en indsamling af penge i gang.

Pengene skal bruges til at tage de to store gavlmalerier ned og sætte dem op igen.

Malerierne blev lavet midt i 1980'erne af kunstneren Thomas Kruse og 15-20 beboere, og de er i farezonen nu, fordi de blokke, de er på, skal renoveres. Det betyder, at også gavlene skal gøres i stand, og det kan ikke ske, når malerierne er der.

Planen om renoveringen er lagt frem af Aarhus Byråd. Mandag skal den behandles af Brabrand Boligforenings repræsentantskab, og senere skal den i Aarhus Byråd, inden den kan vedtages.

En beboergruppe er i gang med projektet.

- Jeg har fået en pris for nedtagning og opsætning på op mod 500.000 kroner, og vi har nu bedt om en helt konkret pris, også for opmagasinering. Vi har opbakning fra afdelingsbestyrelsen og har andre lokale ildsjæle med, så vi håber, det lykkes, siger Helle Hansen, der repræsenterer beboerne.

Hun siger, at der er en meget kort tidsfrist indtil begyndelsen af juni, altså kun en uge, siger Helle Hansen.

Gruppen, der forsøger at bevare gavlene, vil spørge fonde og private om penge.

- Eller vi kan håbe, der kommer en mand med en papkasse, siger Helle Hansen.

Gavlkunsten er velbevaret, selv om den har hængt der i mange år. Forklaringen er, at der er brugt bilmaling, som kan stå for lidt af hvert.

Annonce

Gavlmalerier

Et blåt og et gult gavlmaleri blev malet omkring 1985 i Gellerup med kunstneren Thomas Kruse i spidsen. Malerierne skulle forskønne området, aktivere og samle beboerne.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce