Annonce
Aarhus

Gellerup har fået sin egen regnbue: Lyser op, når mørket falder på

Aarhus får endnu en regnbue. Foto: Helle Hansen/voresbrabrand.dk

Aarhus er ved at udvikle sig til regnbuernes by. Nu har Gellerup fået sin egen.

AARHUS: Aarhus er blandt andet kendt for regnbuen, der i al slags vejr kan ses hævet over Aros. Nu får den vestlige del af Aarhus - nemlig Gellerup - sin helt egen lille regnbue.

Og ligesom regnbuen over Aros er regnbuen over Gudrunsvej hverken afhængig af vanddråber eller solskin. Snarere tværtimod. Gellerups nye regnbue bliver først synlig, når solen er væk.

For når solen går ned, så står regnbuen fremover op over Gudrunsvej. Eller mere præcist, så kommer regnbuelyset til at glide hen over og igennem gitteret på gangbroen ved City Vest, når mørket falder på. Broen vil derfor ikke længere opleves mørk og utryg, skriver voresbrabrand.dk.

Lysinstallationen blevet hængt op i løbet af den forgangne uge.

- Kunstinstallationen består af syv spots, som kaster farver imod broens gittervæg. Farverne skifter flydende imellem rød, orange, gul, grøn, blå og lilla stråler på broen, som lyser op både udvendig og inden i broen, fortæller lyskunstneren Karoline H. Larsen til voresbrabrand.dk.

Annonce

Bro med omstridt historie

Inspirationen til Gudrunsvejs regnbue er kommet via samtaler med lokale beboere.

Center for Byens Anvendelse og Billedkunstudvalget i Aarhus Kommune udpegede Karoline H. Larsen til at opgaven med at gøre broen mere tryg med lyskunst i forbindelse med Kulturhovedstad 2017's lysinstallationsprojekt "Lys over Aarhus".

Broen over Gudrunsvej har levet et noget omstridt liv. Før den blev overdækket i 2003 blev den ind i mellem brugt af hærværksmænd, der fra broen kastede sten efter blandt andet busser.

Selv om der også i sidste måned var ros fra landets statsminister til Gellerup, er der stadig brug for mere tryghed i området. Det skal regnbuen blandt andet hjælpe til med.

Den officielle indvielse af kunstværket finder sted senere hen på sommeren, men allerede nu lyser den, når det bliver mørkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce