Annonce
Aarhus

Gellerup version 2.0: Borgmester inviterer til ny helhedsplan

Borgmester Jacob Bundsgaard forslår, at man udvikler helhedsplanen for Gellerup-Toveshøj med en version 2.0. Foto: Jens Thaysen

Helhedsplanen for Gellerup bør have en version 2.0, mener borgmester Jacob Bundsgaard, der håber at det nye byråd kan samles om at udvikle planen.

AARHUS: Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj buldrer derudad og nye byggerier og veje skyder op som paddehatte i en våd efterårsskov.

Men én ting ærgrer den politiske leder af byrådet, borgmester Jacob Bundsgaard (S). Det er, at de borgerlige partier fra en kant har meldt sig ud af samarbejdet om helhedsplanen.

- Jeg har et ønske om, at det nye byråd fra 1. januar får genskabt den brede opbakning til helhedsplanen. Når det nye byråd tiltræder, er der også en anledning til at invitere de nye partier, der må blive valgt, med i helhedsplanen, siger Jacob Bundsgaard.

Dermed sigter han uden at nævne partier til Alternativet, der i meningsmålinger spås plads i byrådet.

En hånd til de borgerlige

Vil du også gerne have de borgerlige partier med igen?

- Ja, jeg vil gerne have et så bredt flertal bag planen som muligt, fordi det er vigtigt for stabiliteten, at planen hviler på et bredt fundament.

Før helhedsplanen gik i gang boede der cirka 7.500 beboere i Gellerup-Toveshøj. Efter nedrivning af fem boligblokke bor der i dag 6.000, men målet er en fordobling til cirka 12.000 i en meget mere blandet bydel med både almene boliger og ejerboliger.

Annonce

Mere nedrivning?

Det kan betyde, at mindst en yderligere ny blok skal rives ned, antyder borgmesteren.

Det skal i givet fald ske for at give plads til et muligt vandland, ligesom han forventer, at der er også bliver plads til mere erhverv.

- Desuden skal vi se på rammerne for mere privat byggeri i området. Så samlet set er det vigtigt for beboerne, at der er bred politisk opbakning om helhedsplanen, siger Jacob Bundsgaard.

Annonce

Beboere skal med

De borgerlige partier gik jo blandt andet, fordi du ikke vil opgive tryghedsgarantien til beboerne i Gellerup?

- Jeg er villig til at tage alle elementer ind i drøftelserne. Men for at komme i mål er det vigtigt, at beboerdemokratiet er med. På nuværende tidspunkt har vi ikke det værktøj, der skal til, for at tvinge beslutninger igennem. Tryghedsgarantien er en del af en aftale med Brabrand Boligforening, og jeg tror også vi får det bedste resultat ved at have en god dialog med beboerdemokratiet, siger Jacob Bundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce