Annonce
Aarhus

Gemt græsplæne omdannes i Risskov: Rund restaurant og tøjbutik i tre etager på vej

Foto: Grunden er købt, tegningerne tegnet og finansieringen på plads. Efter planen kan man sidde i den runde bygning af kobber og hårdt træ og drikke sin spumante, iført sine nye bukser engang til efteråret 2019. Visualisering: Gandrup, Krabbe og Vang

Nordre Strandvej i Risskov er under forandring til en rigtig handelsgade, hvis udgangspunkt markeres med en ny "Café Jorden Rundt" og en ny herretøjsbutik i tre etager.

RISSKOV: Det handler om at se det, de andre ikke lige kan få øje på. Bag busstoppestedet i krydset Nordre Strandvej - Vestre Strandalle gemmer der sig en lille trekantet græsplæne, der mestendels benyttes som hundetoilet og affaldsplads for det, bydelens ungdom ikke lige orker at smide i skraldespanden.

På denne lille undselige kommunale plads har Martin Busk fra Bricks Ejendomme fundet plads til en lille rund perle.

- Vi bygger en "café Jorden Rundt", lige som den, der ligger i Charlottenlund, men med et italiensk inspireret indhold, fortæller Martin Busk.

Når det kan lade sig gøre, er det fordi Louise Busk fra Butikskompagniet havde naboejendommen til salg.

- Vi har lagt de to matrikler sammen til en, ellers var der ikke plads. Det bliver det nye centrum i Risskov. Det er her, man kommer fra og til bydelen, og her folk samles. Der er et enormt potentiale i Risskov, hvor der er stor efterspørgsel efter erhvervslejemål, siger Louise Busk.

Bygningen har en venlig geometrisk form, der samler og byder velkommen fra alle vinkler. Det passer godt til placeringen centralt i Risskov.

Jens Vang

Italienske delikatesser

I den ene ende af den nye runde bygning finder man Grappa Deli, som den, der i dag holder til i Sct. Clemens Stræde.

- Her kan man hente sin frokost, aftensmad eller råvarerne til selv at lave den, fortæller Uffe Jakobsen, indehaver af Grappa.

Trykker man næsen mod ruden, kan man følge arbejdet i deliens pastaværksted. Vil man sidde ned, er det inde i selve den runde bygning, det foregår.

- I Risskov laver vi en lidt mere uformel Grappa med antipasti, pasta, pizza og dolce - desserter. De tunge ting - hovedretterne, skal man ind på Grappa på Åboulevarden for at få. Men mon ikke vores gæster med jævne mellemrum vil kunne komme forbi til en porchetta, som har kørt på rotisserien, siger han.

Man kan også nøjes med at sætte sig i baren og nyde et glas vin. Der bliver plads til mellem 40 og 50 personer. Eller tage vinen med ud på terrassen, når solen skinner over Risskov.

Annonce

Risskovs nye centrum

Martin Busk er en driftig mand. Forleden skrev vi om hans planer om et nyt forsamlingshus i Risskov, der tænkes placeret oven på Bellevuehallens parkeringsplads skråt over for den nye runde café.

Martin Busk er også manden bag Lagkagehuset på Nordre Strandvej, som arkitekterne Gandrup, Krabbe og Vang forvandlede fra en gammeldags købmandsbutik til en moderne café/bager hvor "man" mødes, hvis man bor i Risskov.

- Se på hvor mange barnevogne, der står der uden for Lagkagehuset om formiddagen. Folk der bor i Risskov, støtter op om bydelen, og vil gerne lægge pengene lokalt, siger Louise Busk.

Det er også Gandrup, Krabbe og Vang, der har tegnet den nye bygning. Den klassiske to etagers villa, der i dag rummer sko- og tøjbutikken Ottoline, bevares.

- Den nye bygning og det eksisterende hus er tænkt som et samlet koncept, hvor den kendte arkitektur på Nordre Strandvej får et led mere på, fortæller arkitekt Jens Vang.

Den runde bygning danner på en gang centrum og indgang til bydelen Risskov.

- Bygningen har en venlig geometrisk form, der samler og byder velkommen fra alle vinkler. Det passer godt til placeringen centralt i Risskov, siger han.

Annonce

Lige det der mangler

Nordre Strandvej er inde i en rivende udvikling med flere og flere nye butikker.

- Vi er i gang med at finde ud af, hvad Nordre Strandvej kan bære, rent arkitektonisk, fortæller Jens Vang.

Kigger man nøje på visualiseringen, afslører et par herrebenklæder i vinduet, at der er en ny herretøjsbutik på vej. Det betyder, også at Ottoline lukker efter 15 år i Risskov.

- Det er med vemod, vi forlader Risskov, og vi håber mange af vores kunder vil finde vej til Volden 4, hvor vi videreføre Ottoline i samme ånd. Samtidig er vi glade over, at huset bevares som forretning, fortæller Charlotte Munkholm, der ejer Ottoline sammen med sin mand Christian Munkholm.

Det hvide hus har tidligere rummet såvel frisørsalon, papirvarehandel, ejendomsmægler og et skrædderi. Sådan et kommer der igen. Martin Busk vil have et herretøjs-hus i tre etager med et skrædderi øverst, så man kan få passet jakker og bukser til, så let som muligt.

- Vi bygger det, der mangler. Jo flere tilbud der er, jo flere kunder kommer der, som ikke gider køre helt ind til byen. Så det bliver mere og mere attraktiv at komme og besøge Risskov, siger Martin Busk.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bankmanden fra Nørre Aaby var med, da professionel fodbold gjorde sit indtog i AGF: Han lavede det ulovlige skifte og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Erhverv

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Redaktør: Statsminister har al interesse i at tale i minksag

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Stiften mener: Derfor spiller kvinde-sporten fallit i øjeblikket

Aarhus

Pressemøde afledte frustration hos eventarrangør: Hvem skal betale for aflysninger?

Hilsner fra landsholdet, OB, Brøndby og Odenses borgmester: Mange er dybt berørt over Lars Høghs død

Kultur

Se video: Handy kronprins indviede nyt Sports- og Kulturcampus

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Sport

Kendt forening lukker og efterlader sig pengegave: Her er modtagerne af overskudsformuen

Annonce