Annonce
Aarhus

Gemt væk i skoven: Gammel tyskerbarak bliver til idyllisk lejehytte

Den ligger godt gemt tyskerbarakken, der lige nu er ved at blive sat i stand. Inden sommerferien skal den males - og så bliver der mulighed for at booke hytten. Dog ikke om natten. Foto: Ravn
Tyskerbarakken i Thorskoven er ved at blive sat i stand. I løbet af få uger kan foreninger og andre booke den flotte hytte midt i skovens idyl.

THORSKOVEN: Århusianerne får et nyt udflugtsmål til en hidtil godt gemt tyskerbarak på en idyllisk plet i Thorskoven.

Flere århusianere har på de sociale medier undret sig over, at den ellers tomme bygning er ved at blive sat i stand. Bygningen ligger for sig selv på en idyllisk bakketop mellem træerne bag restaurant Thors Mølle.

- Det er jo et helt fantastisk sted. Vi er meget glade for, at århusianere i form af foreninger, skoler og institutioner nu får glæde af det, siger Michael Dahl, teknisk koordinator i kommunens afdeling Sport og Fritid.

Annonce

Tyskerbarakker ligger der en del af rundt omkring i Danmark. Således også denne hengemte af slagsen i Thorskoven. Den blev bygget af den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig. Tyskerne brugte den som en slags observationspost i området, hvor soldaterne samtidig overnattede.

Nu kan du leje tyskerbarakken

Barakken blev efter krigen overtaget af Søværnets Operative Kommando (SOK) og dermed militæret, der har haft aktiviteter både over og under jorden på begge sider af Oddervej. For en halv snes år siden flyttede hele SOK til Brabrand, og barakken blev overdraget til Aarhus Kommunes Teknik og Miljø afdeling.


Hytten bliver et sted, hvor foreninger og skoler kan bruge en hel dag ude og inde, hvor der for eksempel kan holdes foredrag. Det er et unikt sted, som vi har mange, men endnu ikke færdige visioner for

Michael Dahl, Sport og Fritid


Siden har Sport og Fritid overtaget skovhytten, som står fiks og færdig inden sommerferie, hvorefter alle foreninger, der hører under begrebet folkeoplysningen, kan leje sig ind for en dag. Overnatning bliver ikke tilladt. Privatpersoner kan heller ikke leje den tidligere tyskerbarak.

Annonce

Grejbase kommer også

- Hytten bliver et sted, hvor foreninger og skoler kan bruge en hel dag ude og inde, hvor der for eksempel kan holdes foredrag. Det er et unikt sted, som vi har mange, men endnu ikke færdige visioner for, siger Michael Dahl.

Skovhytten

- Foreløbig er det planen i samarbejde med Børn og Unge afdelingen at etablere end grejbank for børn og unge, som vi har flere andre steder i kommunen. Den kan indeholde grej til lejrbål, vikingespil og masse andet, siger Michael Dahl fra Sport og Fritid.

I skovens dybe stille ro. Det er foreninger, som kan leje tyskerbarakken, der ligger bag restauranten Thors Mølle. Foto: Ravn

Skovhytten ligger godt gemt i Thorskoven. Der går en bred sti ind til den fra Oddervej - lige ved restaurant Frederikshøj. Men det er forbudt at køre ad stien i bil, så det er frem med vandrestøvlerne, hvis du skal på besøg.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

50 år: Arbejdshest repræsenterede Danmark ved fem slutrunder

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce