Annonce
Debat

Genåbn Januarvej og Februarvej: Trafikken er blevet farlig i kvarteret

"Vi beboere i Boligforeningerne i Herredsvang har længe været plaget af, at det er yderst svært at komme til at køre ud på Herredsvej i myldretiderne morgen og eftermiddag fra sidevejene. Det er vores opfattelse, at dette skyldes, at mange kører til og fra AUH Skejby i disse tidsrum. Det er ligeledes vores opfattelse, at situationen nu er blevet fuldstændig uholdbar med ekstremt lange ventetider på at kunne køre ud på Herredsvej, når vi skal til Hasle Ringvej", skriver Christian Dahlerup. Privatfoto
Annonce

DEBAT: Januarvej og Februarvej har i en forsøgsperiode været lukket for trafik fra Herredsvej. Denne forsøgsperiode slutter 31. december 2020. Vi beboere i Herredsvang ønsker Januarvej og Februarvej genåbnet ved forsøgsperiodens ophør.

Vi beboere i Boligforeningerne i Herredsvang har længe været plaget af, at det er yderst svært at komme til at køre ud på Herredsvej i myldretiderne morgen og eftermiddag fra sidevejene. Det er vores opfattelse, at dette skyldes, at mange kører til og fra AUH Skejby i disse tidsrum.

Det er ligeledes vores opfattelse, at situationen nu er blevet fuldstændig uholdbar med ekstremt lange ventetider på at kunne køre ud på Herredsvej, når vi skal til Hasle Ringvej.

Desuden vil en tur fra f.eks. busstoppestedet ved Hasle Bibliotek til Hasle Ringvej let kunne tage op til 20 minutter i myldretiderne på grund af bilkøernes længde. Spørg evt. Midttrafik, om de kender problemet. Det vil forlænge en tur til Storcenter Nord eller ind til centrum betragteligt.

Udkørselsproblemerne og køproblemerne gælder fra alle sidevejene til Herredsvej, idet bilkøerne på Herredsvej i myldretiderne ofte går helt fra AUH Skejbys område og helt til Hasle Ringvej. Bilkøerne er så tætte, at der ikke gives plads til udkørsel fra sidevejene i myldretiderne.

Trængselsproblemerne gælder også Rydevænget, da Paludan-Müllers Vej også er stærkt plaget af tilsvarende trængselsproblemer mod Ringvejen.

Siden Januarvej og Februarvej blev lukket mod Herredsvej, er trængselsproblemerne på Herredsvej blevet meget forværret, idet Januarvej og Februarvej virkede aflastende for trafikken på Herredsvej ved, at mange kørte ad Januarvej og Februarvej mod Viborgvej.

Derfor ønsker vi Januarvej og Februarvej genåbnet.


Vi er flere beboere ved Herredsvej, som er uforstående over den midlertidige lukning af Januarvej og Februarvej, hvor Aarhus Kommune med rådmand Bünyamin Simsek i spidsen har valgt at løse nogle beboeres problemer med gennemkørende trafik ved at skabe endnu mere massive trængselsproblemer og farlige trafiksituationer for alle andre beboere ved den ydre del af Herredsvej.


Dette vil også aflaste krydset Herredsvej/Ringvejen, som er blevet et af de farligste kryds i Aarhus. Der sker virkelig mange færdselsuheld i krydset og mange nærved-uheld. Krydset er blevet et farligt sted for bilister, knallertkørere, cyklister og gående.

Det lysregulerede vejkryds Herredsvej/Hasle Ringvej er meget uoverskueligt, idet der er flere, som har grønt lys på Herredsvej, cyklister, som skal lige ud ad Herredsvej, sammen med venstredrejende trafikanter til Hasle Ringvej og ligeudkørende i begge retninger på Herredsvej, som giver mange farlige situationer i trafikken.

Gæster til beboerne, som bor inden for støjvolden på Hasle Ringvej 17-47, kan ikke bruge en GPS, idet den vil give kørevejledning til Januarvej og Februarvej, som er spærret ud til Herredsvej.

Vi ønsker også, at der laves nogle trafikdæmpende bump på den lille ensrettede vej bag støjvolden, fordi der er kommet meget hurtigkørende gennemgående biltrafik på vejen bag støjvolden efter lukningen af Januarvej og Februarvej. Vejen er også en cykelsti, og der er desuden mange gående på det meget smalle fortov med kun en flises bredde.

Vi vil endvidere anbefale en trafiktælling på Hasle Ringvej 17-47, da vejen bag støjvolden er ensrettet og er til cyklister, knallerter samt biler til beboerne på Hasle Ringvej 17-47. Gennemkørende trafik har aldrig været meningen med vejen, som nu tager en del af den trafik, som før gik gennem Januarvej og Februarvej.

Også af hensyn til trafiksikkerheden vil vi stærkt anbefale en genåbning af Januarvej og Februarvej. Vi er flere beboere ved Herredsvej, som er uforstående over den midlertidige lukning af Januarvej og Februarvej, hvor Aarhus Kommune med rådmand Bünyamin Simsek i spidsen har valgt at løse nogle beboeres problemer med gennemkørende trafik ved at skabe endnu mere massive trængselsproblemer og farlige trafiksituationer for alle andre beboere ved den ydre del af Herredsvej.

Derfor starter vi nu en underskriftindsamling for genåbning af de to veje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Styrelse fastholder prioritering af vacciner: Nødråb fra far til vuggestuebarn i Holme ser ud til at være forgæves

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Aarhus

Corona fordelt på alder: Det går den rigtige vej for alle grupper i Aarhus

Annonce