Annonce
AGF

Genåbningsplan: Nu skal der snart fans tilbage på stadion

Under superligakampen mellem AGF og Brøndby havde hjemmeholdets fans sat 24 bannere op, der krævede fans tilbage på danske Superligastadions. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Et bredt flertal i folketinget har besluttet, at der nedsættes en ekspertgruppe, der efter påske skal komme med anbefalinger til hvordan der blandt andet kommer fans tilbage på stadioner og i haller.

FODBOLD: I de seneste uger har fodbolddanmark råbt højere og højere om at få fans tilbage på landets stadioner. Og nu får de måske snart deres vilje.

I forbindelse med den genåbningsplan, regeringen og et bredt flertal i folketinget sent mandag aften præsenterede, hedder det, at der skal arbejdes på at få mennesker tilbage de steder, der samler os - herunder idrætten samt kultur-instutioner.

- Det er således aftalt, at regeringen nedsætter en hurtigt-arbejdende ekspertgruppe, der – sammen med relevante myndigheder – medio april skal komme med forslag til, hvordan de større forsamlinger og arrangementer kan afholdes sundhedsmæssigt forsvarligt. Ekspertgruppen skal også komme med anbefalinger vedrørende anvendelsen af ”superliga-ordningen” samt afholdelse af messeaktiviteter, skriver partierne i rammeaftalen.

- Ekspertgruppen skal inddrage internationale erfaringer og ligeledes inddrages de relevante sektorer og organisationer samt erfaringerne fra genåbningerne sidste forår og sommer. Der udpeges eksperter med viden om afvikling af større arrangementer, smitteforebyggelse og lignende.

Annonce

Væk siden september

Regeringen vil indkalde til forhandlinger med aftalepartierne om ekspertgruppens anbefalinger. Hvornår vides endnu ikke, men ekspertgruppen skal aflevere sine anbefalinger efter påske midt i april.

I rammeaftalen står der, at der samtidig med genåbningen af blandt andet fodboldstadions vil blive forhandlet om en udfasning af forsamlingsforbuddet.

Der har ikke været en større gruppe fans på danske stadioner siden midten af september. Og siden nytår har det ikke engang været tilladt at være 500 tilskuere, som det ellers var accepteret i en lang periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce