Annonce
Byudvikling

Genbrug af stadiontribuner: Idéskitse foreslår nedgravet atletikstadion, multiarena og stadion med plads til 20.000

Sådan ser det første forslag til en nyindreting af området omkring stadion og væddeløbsbanen - Kongelunden - ud. Med blandt andet en gennemgående rambla, et nedgravet atletikstadion og en multiarena, hvor cykelbanen ligger i dag. Illustration: Friis & Moltke
Arkitekt og byudvikler præsenterer fælles idé-skitse for indretningen af Kongelunden med plads til nyt stadion, væddeløbsbane, multiarena, tennishal, atletikstadion og nyt svømmestadion.

AARHUS: En stor multihal til cykelsport, håndbold og atletik, en tennishal, et nyt stadion, et nedgravet atletikstadion i væddeløbsbanens midte, et nyt svømmestadion – og det hele bundet sammen af en rambla.

Sådan lyder nogle af elementerne i den første idéskitse til Kongelunden, der er dukket frem, efter at Salling Fondene og Henrik Lind i starten af december bekendtgjorde, at de vil skyde i alt 500 mio. kr. ind i et nyt stadion under forudsætning af, at kommunen kan lave en løsning for hele området – kaldet Kongelunden. En løsning, der tilgodeser alle nuværende brugere af området.

Idé-skitsen kommer fra arkitekt Mikkel Wienberg Mortensen, Friis og Moltke Architects, og Mette Bruun, Bruunsbo Byudvikling. Med skitsen håber de at kunne inspirere den videre proces i arbejdet med udviklingen af Kongelunden, skriver de i en pressemeddelelse, der ledsager idé-skitsen.

- Vi forsøger at komme med et bud på, at alles ønskesedler tilgodeses, hedder det i pressemeddelelsen.

De to idé-magere gør opmærksom på, at de ikke har været i dialog med de forskellige interessenter i området, men blot har udarbejdet idé-skitsen efter at have fulgt debatten om området gennem det seneste års tid.

Annonce
Sådan kan Aarhus Stadion blive et rigtigt stadion - uden løbebane. I forslaget genbruges store dele af de eksisterende tribuner. Illustration: Friis & Moltke

Nyt lukket stadion

Centralt i forslaget er naturligvis et nyt stadion – uden løbebane, som en lukket arena og med plads til omkring 20.000 tilskuere.

Forslaget går på at bygge en ny nordtribune i sammenhæng med søjlehallen, mens de øvrige tribuner i et eller andet omfang genbruges. Øst og vest-tribunerne rykkes tættere på banen, mens byggeriet af ny nordtribune betyder, at banen bliver flyttet syv meter tættere på sydtribunen.

I skitsen for Kongelunden indgår også, at der bliver bygget en stor multiarena, hvor cykelbanen ligger i dag. Arenaen skal kunne bruges til blandt andet cykelsport, atletik og håndbold.

Foran den nuværende Arena, der bevares, vil de to idémagere lægge en tennishal – mens tennisbanerne forbliver, hvor de er i dag.

Væddeløbsbane og atletikstadion

Det samme gør væddeløbsbanen, der dog i sit indre kommer til også at rumme et nedgravet atletikstadion.

Syd for væddeløbsbanen operere de to forslagsstillere med, at der kan bygges en svømme- og vandarena, som også kan blive et nyt svømmestadion som erstatning for det eksisterende på Ingerslevs Boulevard.

Centralt i skitsen er en forbindelse – en rambla - gennem hele området stort set fra Carl Nielsens Vej til pladsen foran stadion.

Salling Fondene og Henrik Lind har lagt i alt en halv mia. kr. på bordet til et nyt stadion som del af en samlet plan for Kongelunden. Sådan kan den lukkede arena uden løbebane komme til at se ud.Illustration: Friis & Moltke

Stort skridt på kort tid

I præsentationen af idé-skitsen skriver Mikkel Wienberg Mortensen og Mette Bruun:

”Rom blev ikke bygget på én dag og det samme vil heller ikke kunne forventes at ske i dette smukke område, men med en respekt for potentielle midler og donationer og det muliges kunst, vil man kunne komme langt. På kort tid. Og samtidig have skabt grundlaget for fremtiden i form af en helhedsplan for at videreudvikle området ad åre og dermed opfylde alles ønsker uden at gå på kompromis med naturen og de smukke grønne, historisk kulturelle og bevaringsværdige områder."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];