Annonce
Østjylland

Genbrugsplads: Vent til efter nytår og undgå kø

Sådan så det ud i april, da genbrugspladsen genåbnede efter en coronalukning. Mellem jul og nytår er pladsen åben, men Renosyd anbefaler, at man venter til januar med at komme af med julens høst af affald. Arkivfoto: Morten Pape
Gavepapir hører til blandt småt brændbart, oplyser Renosyd. Selskabet håber, mange vil lade traileren blive i garagen nogle dage.
Annonce

Odder: Lad juletræet blive stående i stuen og gem gavepapiret fra juleaften nogle dage, før du kører det på genbrugspladsen. Sådan lyder opfordringen fra Renosyd.

- Vi har ofte travlt på pladserne i dagene lige efter jul, og for fortsat at mindske risikoen for kø, trængsel og generelt unødig kontakt med andre mennesker i forhold til smitte, så vil det være en kæmpe hjælp, hvis vores kunder spreder besøgene ud over en længere periode og bruger ydertimerne i løbet af åbningstiden, siger Lotte Mørk, chef for Drift og Udvikling i en pressemeddelelse.

Hun opfordrer brugerne til at sprede besøgene ud over den næste måned, når de skal af med julens affald, og komme på en hverdag i januar.

Annonce

Gavepapir skal brændes

Hvert år i julen modtager genbrugspladsen flamingo, juletræer og masser af gavepapir. Netop julegavepapir er ofte overfladebehandlet med plastik, og derfor kan det ikke genbruges som almindeligt papir. I stedet skal gavepapiret i containeren med småt brændbart eller i beholderen til restaffald derhjemme.

Renosyd opfordrer også til, at man tømmer papkasser for rester af flamingo, gavebånd, plastik og andre fremmedlegemer, førend man smider dem i en papcontainer.

Der gælder stadig en række corona-retningslinjer på genbrugspladsen, blandt andet skal man komme alene og selv have handsker, skovl og kost med.

Genbrugspladsen i Odder har lukket 24.-26 december samt 31. december og 1. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Aarhus

Dagens coronatal for Aarhus: Fortsat lille stigning i antallet af nysmittede

Annonce