Annonce
Aarhus

Se havneudvidelsen fra luften: 350 meter mole og 350.000 kubikmeter sand

Området på Aarhus Havn, der er ved at blive omdannet til Molslinjens flytning i oktober 2020. Foto: Axel Schütt

AARHUS: Opgaven med at bygge et nyt færgeleje på Aarhus Havn til Molslinjen skrider frem, som man ser på pressefotograf Axel Schütts dronebillede.

Arbejdet omfatter tre færgelejer på linje. Den lille skrå mole, der ligger lige foran de kommende færgelejer, bliver fjernet, når en ny 350 meter lange dæmning/mole er færdig.

Molslinjen skal sejle fra den nye terminal fra oktober 2020, og det er entreprenørfirmaet MT Højgaard, der er hovedentreprenør på færgelejet, som er bestilt af Aarhus Havn.

En stor del af de 350.000 kubikmeter fyldsand, der anvendes til bund i anlægget, er "genbrugssand". For det hentes på Aarhus Ø, hvor det oprindeligt blev lagt som fyldsand, men nu graves op igen flere steder i forbindelse med fundamenter og parkeringskældre til nye byggerier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce