Annonce
Erhverv

Generationsskifte i sjette gear: Bilfamilie bygger nyt bilhus ud til Grenåvej

Generationsskiftet i Koch Biler A/S har rullet i flere år. Nu er sønnen Tobias Koch klar til som tredje generation at drive det 1025 kvadratmeter nye bilhus, mens Jan Koch bliver i Viby. Bilhuset står klar 28. marts 2022. Foto: Ravn
Koch Biler bygger nyt bilhus ud til Grenåvej i Egå og supplerer sin forretning i Viby.

EGÅ/RISSKOV: Det er ikke hver dag, der bliver bygget et nyt bilhus i Aarhus. Det er heller ikke hver dag, at tredje generation tager over i en familieforretning.

Den milepæl kørte Koch Biler A/S dog forbi, da far og søn fra den århusianske bilfamilie torsdag tog første spadestik til et nyt bilhus med udstilling og værksted, som står fikst og færdigt i løbet af kun et halvt år på Åmarksvej i Egå.

Facaden bliver ud til Grenåvej - lige overfor Føtex Egå - og Koch biler supplerer dermed i fremtiden de mange andre bilforretninger længere inde ad Grenåvej i Bilbyen i Risskov.

Annonce

- Vi er superglade for, at vi fik muligheden for at købe grunden. Der er stort set ikke nogen grunde tilbage at bygge på her i området, siger Jan Koch om grunden, hvor der tidligere lå et gammelkendt rødt hus med antikviteter og et autoværksted.

Jeg kan sætte mit helt eget præg på bilhuset her med mit team. Vi starter fra bunden og kan bygge noget helt unikt op og forme det. Det er fantastisk. Men det er klart, at selve miljøet fra Viby glemmer vi ikke. Vi er en familiedrevet virksomhed tæt på kunderne

Tobias Koch, bilforhandler, Koch Biler

Erik Koch rullede afsted som bilforhandler i 1968 i Viby, hvor Koch Biler også i dag har adresse på Gunnar Clausens Vej og er autoriseret forhandler af Seat, Cupra og Honda. Jan Koch overtog fra sin far og for otte år siden begyndte tredje generation i familiefirmaet, Tobias Koch.

Generationsskifte i sjette gear

Generationsskiftet har det seneste par år kørt i sjette gear, og både far og søn er næsten igennem skiftet både "mentalt og økonomisk", som far Koch udtrykker det. Nu skal Tobias Koch så stå på egne ben som chef for det kommende godt 1000 kvadratmeter bilhus ud til Grenåvej, mens far Koch står for Gunnar Clausens Vej.

-Jeg kan sætte mit helt eget præg på bilhuset her med mit team. Vi starter fra bunden og kan bygge noget helt unikt op og forme det. Det er fantastisk. Men det er klart, at selve miljøet fra Viby glemmer vi ikke. Vi er en familiedrevet virksomhed tæt på kunderne, siger Tobias Koch.

- Ja, vi er jo bare et bilhus, tilføjer Jan Koch og mener, at det hele ikke kan være så svært, hvis man behandler folk - kunderne - ordentligt

Sådan kommer facaden til at se ud på det nye bilhus - set fra Grenåvej. Der bliver både udstillling, værksted og bilvask. Illustration: Nex/Gråkjær
Annonce

BMW på værkstedshylden i 53 år

Mandag ruller de første gravemaskiner fra entreprenøren Gråkjær ind på grunden ud til Grenåvej, som nedbrydningsfirmaet P. Olesen allerede har gjort til en flad byggegrund. Kun et halvt år senere står bilhuset færdigt - 28. marts 2022.

Udstillingen bliver fyldt med de to spanske brødre af bilmærkerne Seat og Cupra, mens værkstedet er autoriseret til Fiat og BMW. Sidstnævnte tyske mærke har været i Kochs autorisation i 53 år - siden familiefirmaets begyndelse.

- Importøren af Seat og Cupra ville også gerne være i det nordlige Aarhus. Så det hele passer perfekt nu. Vi er glade for, at det hele går op i en højere enhed, siger Jan Koch.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

AGF For abonnenter

Bagkanten: Vi bliver nødt til at tale lidt om Frederik Brandhof

Sport

Anton, Magnus og Mads er på vej igennem et snævert nåleøje: - Mens vi står i det, kan det være svært at se, hvor stort det her egentlig er

Debat

Jeg har fået en fiks idé: Send stadion ud til motorvejen - med mindre Salling og Lind nedlægger veto

Aarhus

Gratis hvidvin, hummersuppe og torsk: Århusiansk fiskehandler begraver Østersøtorsken

Navne For abonnenter

Folketingspolitiker Camilla Fabricius fylder 50: - Magten, jeg har fået til del af århusianerne, er til låns. Den er vitterligt ikke min

Erhverv

Pharma-Techs svære valg: - Vi kunne have tjent kassen!

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Peter er sæsonkortholder i AGF - men blev afvist i døren, da gratister havde fyldt stadion op

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

AGF

AGF svarer på billetkritik: Det var rigtigt at sælge flere billetter end pladser

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Erhverv

Aarhus er trækplaster for udenlandske IT-specialister: Ramon har taget turen fra Brasilien

Annonce