Annonce
Aarhus

Genkender du de to mænd? Politiet offentliggør video af røveriforsøg med kniv

Østjyllands Politi har offentliggjort billeder og video fra et røveriforsøg mod Aldi i Åbyhøj i sidste uge.

ÅBYHØJ: 11. september var Aldi i Åbyhøj udsat for røveriforsøg, da to mænd kom ind i butikken klokken 17.32, og den ene forsøgte at true sig til kassebeholdningen med en stor kniv. Det blev dog ved forsøget, for de to mænd blev afbrudt, da der kom flere medarbejdere ud i butikken, hvorefter mændene stak af.

Dengang efterlyste Østjyllands Politi vidner til episoden, og nu har politiet så offentliggjort billeder og video af de to gerningsmænd fra butikkens overvågning.

Mændene beskrives som:

A:

  • Cirka 20-25 år
  • Cirka 175-180 centimeter
  • Talte dansk med accent
  • Iført sort hættetrøje med hvid stribe/lynlås fra halsen ned på brystet og hvid skrift hen over brystet, sorte joggingbukser med rødt logo på højre bukseben
  • Havde køkkenkniv i hånden

B:

  • Cirka 20-25 år
  • Cirka 175-185 centimeter
  • Talte dansk med accent

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Annonce
De to mænd er ikke så nemme at genkende på billedet her, men måske er videoen til mere hjælp. Foto: Østjyllands Politi
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce