Annonce
Aarhus

Gennembrud i drabssag fra Tilst: Havde planer om et eller flere drab

Chokerede beboere på Søhøjen blev 27. februar vidner til et voldsomt drab på en 25-årig mand, som flere af dem kaldte en ren likvidering. Nu er der et gennembrud i sagen med tre anholdte. Arkivfoto: Tania Clausager
Tre mænd i alderen 22-24 år blev onsdag varetægtsfængslet sigtet for et skuddrab i Tilst. Beboere beskrev det som ren likvidering.
TILST: Det var dybt chokerede beboere, der en sen torsdag aften i februar blev vidne til et voldsomt skuddrab på en parkeringsplads ud for Søhøjen 64-90, hvor en 25-årig mand blev skudt på klos hold.
Nu har Østjyllands Politi fået et gennembrud i sagen, da tre mænd er anholdt og varetægtsfængslet i fire uger sigtet for skuddrab, besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder og derudover sigtes to af mændene også for forsøg på manddrab.
Østjyllands Politi afspærrede straks hele området ved Søhøjen i Tilst, efter en 25-årig mand blev fundet livløs i sin bil skudt på klos hold. Arkivfoto: presse-fotos.dk/Scanpix 2020
De tre mænd blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag morgen, men da anklageren anmodede om lukkede døre, kom der ikke særligt mange nye oplysninger frem. Fem unge mænd var mødt op til grundlovsforhøret i Retten i Aarhus, og forsøgte flere gange at komme i kontakt med de tre sigtede med tilråb, men blev straks irettesat af flere af de betjente, der var tilstede i retten. Og da det gik op for dem, at de ikke alle kunne være tilstede i retssalen på grund af corona-reglerne, valgte de alle at forlade lokalet, inden dommeren var på plads.
Annonce

Politi beslaglagde våben

De tre mænd er henholdsvis 24, 24 og 22 år og blev alle tre anholdt tirsdag mellem klokken 11.02 og klokken 12.10, og de sigtes alle tre for efter forudgående aftale og i fælles forståelse at have skudt den 25-årige mand i Tilst. Derudover sigtes de for besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder, da de var i besiddelse af et 9 mm-skydevåben på et offentligt tilgængeligt sted. Derudover sigtes to af mændene ligeledes for forsøg på manddrab, de de i marts havde planlagt at dræbe eller er flere personer.
Den del mislykkedes, da politiet under en ransagning beslaglagde en revolver og to oversavede jagtgeværer.
Alle tre mænd nægtede sig skyldig i sigtelser, og alle tre nægtede at udtale sig i retten. Netop det, at de tre ikke har villet lade sig afhøre af politiet eller udtale sig i retten, var en af årsagerne til, at anklageren anmodede om lukkede døre.
Annonce

Fandt udbrændt BMW efter drab

Skuddrabet rystede beboerne i Søhøjen i Tilst, fordi det foregik på en parkeringsplads mellem to-etager boliger tæt på midnat.
Ifølge beboere i området havde de gennem noget tid lagt mærke til, at en ung somalisk mand kom kørende og parkerede sin Range Rover på parkeringspladsen ud for nr. 64-90, og at han flere gange havde fulgt stisystemet over til en nærliggende villavej i området.
På drabsaftenen hørte flere beboere en række skud og derefter en bil, der gassede voldsomt op og forsvandt fra stedet. Den 25-årige mand sad i sin bil, da han blev skudt flere gange på klos hold og efterfølgende rullede den store bil frem over parkeringspladsen og bragede ind i flere af de biler, der stod parkeret på pladsen.
Da politiet ankom til stedet, fandt man den 25-årige siddende livløs i bilen, men selv om betjentene straks gav livgivende førstehjælp, så stod mandens liv ikke til at redde.
Knap et kvarter efter skudepisoden fandt Østjyllands Politi en udbrændt BMW på Hadstenvej i Sabro, og derfor gik politiet i offentligheden og bad om hjælp fra vidner, der måtte have set noget eller hørt noget om både den afbrændte BMW eller skuddrabet, da man kodede de to sammen.
Østjyllands Politi har tidligere sagt følgende om sagen til Århus Stiftstidende:
- Vi knokler døgnet rundt for at opklare dette drab, så vi kan undgå, at der skulle komme en gengældelse. Og så er det vigtigt at holde sig for øje, at det her er noget, der sker i det kriminelle miljø, så der er ingen fare for, at lokalbefolkningen er målet for det. Når det så er sagt, så er skyderi i det offentlige rum utilstedeligt, sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard.
Derfor besluttede Østjyllands Politi også at flytte den mobile politistation til Søhøjen i Tilst i dagene efter skudepisoden for at øge trygheden i området.
Den 25-årige mand, der blev skudt, sad i en stor Range Rover. Efter skuddene rullede bilen ind i flere af beboernes parkerede biler og smadrede blandt andet bagenden på denne bil. Arkivfoto: Tania Clausager
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce