x
Annonce
Byudvikling

Genoptræning, sundhed og plads til store regnmængder: Park i verdensklasse på vej i Aarhus

Den nye park kommer til at skulle rumme lidt af hvert - genoptræning og generel afslapning især. Illustration: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
En ny park kombinerer rehabilitering, afslapning og sundhed - og så er den forberedt på klimaforandringerne.

AARHUS: På torsdag bliver de første spadestik til en helt ny park i Aarhus - faktisk den første af lige netop sin slags i verden. Tanken er, at parken skal være et godt sted for patienter under genoptræning - og naturligvis byens borgere - men også at den skal kunne holde til de store regnmængder, som klimaforandringerne sørger for. Og selvom det roder nu, så kan århusianerne glæde sig til foråret 2021, siger Jan Sau Johansen, der er områdechef for MarselisborgCentret.

- Parken får enorm betydning for de mange brugere af MarselisborgCentret. Det der indtil nu kun har været skitser bliver til virkelighed takket være både donationer, et godt samarbejde og gode indspark fra mange organisationer. Der bliver selvfølgelig lidt byggerod i en periode, men borgerne kan se frem til en fantastisk park, vi kan indvie i foråret 2021, siger han.

Det er den århusianske arkitekt Kristine Jensens tegnestue, der har tegnet projektet. Det kommer til at koste 45 millioner kroner, og har fået navnet SPARK - en sammenskrivning af Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering og Klimatilpasning. Og det glæder rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek.

- Parken ved MarselisborgCenteret har for de fleste nok været et sted, som man bare hastede forbi, men det ændrer sig nu. Parken kommer til at gavne både brugerne og de lokale beboere, og parken vil med dens rekreative muligheder give hele bydelen et løft. Parken er samtidig et fornemt bevis på, hvordan byudvikling, rehabilitering og klimatilpasning kan rummes i en og samme løsning, siger han.

Skulle man have lyst til at deltage i arrangementet omkring det første spadestik, så finder det sted torsdag, 16. januar mellem klokken 14.30 og 17.30.

Sådan her så parken ud indtil omkring november sidste år, hvor graveri og fældning af træer gik i gang. Til foråret 2021 står den ny park klar. Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce