Annonce
Sport

Gensyn med sejrsvant hest

Benton Frisco. Foto: JVB.
Sejsvante Benton Frisco gør comeback torsdag på Jydsk Væddeløbsbane

HESTESPORT: Benton Frisco må være noget nær enhver hesteejers drøm. Ud af karrierens 35 starter har Benton Frisco været blandt de tre første i de 25 tilfælde.

Ved løbene torsdag eftermiddag på Jydsk Væddeløbsbane er der gensyn med hesten, der imidlertid ikke har startet i halvanden måned siden den vandt i seneste start.

- Benton Frisco har ikke startet i et stykke tid, men den har passet træning. Hesten er tilbøjelig til at tabe stilen mod slutningen af løbene, og det var særlig udtalt i seneste start, selv om hesten vandt, forklarer træner og kusk Henrik Lønborg.

- Hesten har fået den fornødne træning, men selvfølgelig kan Benton Frisco lige mangle den udblæsning, som starten giver, men på sin klasse skal hesten have chance for at slutte blandt de tre første, og med en lille vinderchance, vurderer Henrik Lønborg.

Annonce

Familieopgør

Lønborg-stalden er repræsenteret i seks af torsdagens løb. Foruden Benton Frisco forventer træneren også at have et par chancerige outsidere i 2. løb.

- Cabo Suroeste er rigtig vanskelig at køre fejlfri, men hesten er som regel med fremme når den undgår galop. Det er jo altid en outsider, men jeg tror, at den vinder i et fejlfrit løb, spår Henrik Lønborg.

Hesten køres af fruen Heidi V. Lønborg. Selv sidder han i samme løb i sulkyen bag Daisy D.

- Daisy D har løbet på gode tider de seneste gange. Hesten mangler stadig lige de sidste få procent, men jeg synes, at den har gået så godt, at det skal række langt i dagens konkurrence. Jeg tror, at hesten slutter blandt de tre første, spår Henrik Lønborg.

I øvrigt kan løbet ende med at blive et decideret familieopgør idet sønnen Michael Lønborg, der ligeledes er professionel træner ved Jydsk Væddeløbsbane, også er blandt deltagerne med hesten Bexi.

- Bexi viste god form i seneste start og træner stadig godt efter det løb. Den burde have chance for at slutte blandt de tre første, men hesten vinder sjældent, påpeger Michael Lønborg.

Torsdagens program omfatter i alt ni løb med første start kl. 17.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Røver slap af sted med to halve 200-kronesedler: Nu er han efterlyst af politiet

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Kulturrådmanden svarer igen: P-kaos på fiskerihavnen er ikke mit bord

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Annonce