Annonce
Østjylland

Ghanesisk kunstner arbejder sammen med lokal grafiker på Wall of Sound

Bright Tetteh Ackwerh har opnået stor anerkendelse i sit hjemland Ghana ? nu kan han opleves i Horsens. Privatfoto

Bright Tetteh Ackwerh en af de bedste moderne ghanesiske kunstnere. Sammen med Phuc Van Dang fra Horsens skaber han på Wall of Sound-festivalen et kunstværk, der skal skabe debat.

Horsens: Den ghanesiske street art kunstner Bright Tetteh Ackwerh er en af de medvirkende ved den nye festival Wall of Sound i Fængslet i Horsens fredag og lørdag 7.-8. september. Den ghanesiske kunstner skal sammen med den lokale kunstner Phuc Van Dang omdanne en del af festivalen til et farverigt kunstværk for at skabe dialog under overskriften "The Art of Change".

De to kunstnere arbejder begge med street art i det offentlige rum og på sociale medier. Formålet med street art-projektet er at skabe bevidsthed og dialog om aktuelle emner, rettigheder og FN's bæredygtige mål.

Ghana Venskabs Udviklingsprogram står bag eventen.

De to kunstnere arbejder med deres fælles kunstværk både fredag og lørdag mellem kl. 14 og 24. Der vil også være en art-talk, hvor Phuc og Bright fortæller om, hvordan de arbejder med offentlig kunst og hvorfor.

Annonce
Der er masser af humor og satire i Bright Tetteh Ackwerhs billeder.

Prisbelønnet afrikansk kunst

Bright Tetteh Ackwerh har modtaget Kuenyehia Prize for Ghanaian Contemporary Art i 2016, og han er en af de 10 bedste i Barclays L'atelier Art competition i 2017. Han formår at blande den traditionelle afrikanske kunst med et mere modernistisk udtryk.

Phuc Van Dang er uddannet grafiker og kunstner. Han har også prøvet kræfter med den ghanesiske kunst. Gennem de seneste år har han lavet streetart-projekter med Hald Ege Efterskole, når deres årlige tur går til Nordghana. Phuc er født i Vietnam og opvokset i Danmark.

Wall of Sound festival byder på 20 koncerter og op mod 200 oplevelser med en lang række kunstnere, kreative håndværkere og streetfood i haven foran Fængslet.

Bright Tetteh Ackwerhen erfaren herre, der prøver kræfter med street art her i Danmark og viser sin kunnen med den traditionelle afrikanske kunst blandet med nutidens mere modernistiske udtryk.
Phuc Van Dang i gang med et af sine street art-projekter. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce