Annonce
Østjylland

Ghanesisk kunstner arbejder sammen med lokal grafiker på Wall of Sound

Bright Tetteh Ackwerh har opnået stor anerkendelse i sit hjemland Ghana ? nu kan han opleves i Horsens. Privatfoto

Bright Tetteh Ackwerh en af de bedste moderne ghanesiske kunstnere. Sammen med Phuc Van Dang fra Horsens skaber han på Wall of Sound-festivalen et kunstværk, der skal skabe debat.

Horsens: Den ghanesiske street art kunstner Bright Tetteh Ackwerh er en af de medvirkende ved den nye festival Wall of Sound i Fængslet i Horsens fredag og lørdag 7.-8. september. Den ghanesiske kunstner skal sammen med den lokale kunstner Phuc Van Dang omdanne en del af festivalen til et farverigt kunstværk for at skabe dialog under overskriften "The Art of Change".

De to kunstnere arbejder begge med street art i det offentlige rum og på sociale medier. Formålet med street art-projektet er at skabe bevidsthed og dialog om aktuelle emner, rettigheder og FN's bæredygtige mål.

Ghana Venskabs Udviklingsprogram står bag eventen.

De to kunstnere arbejder med deres fælles kunstværk både fredag og lørdag mellem kl. 14 og 24. Der vil også være en art-talk, hvor Phuc og Bright fortæller om, hvordan de arbejder med offentlig kunst og hvorfor.

Annonce
Der er masser af humor og satire i Bright Tetteh Ackwerhs billeder.

Prisbelønnet afrikansk kunst

Bright Tetteh Ackwerh har modtaget Kuenyehia Prize for Ghanaian Contemporary Art i 2016, og han er en af de 10 bedste i Barclays L'atelier Art competition i 2017. Han formår at blande den traditionelle afrikanske kunst med et mere modernistisk udtryk.

Phuc Van Dang er uddannet grafiker og kunstner. Han har også prøvet kræfter med den ghanesiske kunst. Gennem de seneste år har han lavet streetart-projekter med Hald Ege Efterskole, når deres årlige tur går til Nordghana. Phuc er født i Vietnam og opvokset i Danmark.

Wall of Sound festival byder på 20 koncerter og op mod 200 oplevelser med en lang række kunstnere, kreative håndværkere og streetfood i haven foran Fængslet.

Bright Tetteh Ackwerhen erfaren herre, der prøver kræfter med street art her i Danmark og viser sin kunnen med den traditionelle afrikanske kunst blandet med nutidens mere modernistiske udtryk.
Phuc Van Dang i gang med et af sine street art-projekter. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce