Annonce
Debat

Ghettoområder er ved at ha' ryddet op - og så skal det hele smadres

Ole Nørgaard Madsen

Ghettoer: 'Parallelssamfund' beskrives af boligminister Ole Birk Olesen og folketingsmedlem Merete Dea Larsen i avisen Danmark mandag som modstand mod demokrati, besværliggørelse af politiarbejde, kriminalitet og forkerte opfattelser af politisk samfundssystem, religion og civilsamfund. 'Parallelssamfund' er et samfundsonde, der bl.a. skal bekæmpes, om nødvendigt med nedrivning af boliger.

Men når 'parallelsamfund' skal findes i praksis, handler det om voksne uden arbejde, ikke-vestlig identitet, kriminalitet, ingen uddannelse og fattigdom - og alene bosat i almene boligområder. Det er kriterier for at anklage boligområder for dannelse af 'parallelsamfund', der ultimativt kan medføre nedrivning af boliger.

Bortset fra fællesfokus på kriminalitet bygger beskrivelse og kriterier på to vidt forskellige definitioner af 'parallelsamfund'. Politikere angiver at ville et - ved at handle ud fra noget helt andet.

Det forekommer ikke påvist, at etniske fattige uden arbejde og uddannelse bosat i almene boligområder er ensbetydende med 'parallelsamfundsdannelse ' karakteriseret ved modstand mod demokrati og politi og forkert opfattelse af samfundssystem, religion og civilsamfund. Og skulle den modstand vise sig at kunne påvises forekommende blandt etniske fattige uden arbejde og uddannelse, vil den samme modstand formentligt vise sig at være mindst lige så udbredt i andre befolkningsgrupper. Også uden for almene boligområder udsat trussel om nedrivninger.

Dertil kommer, at nedrivning af boliger på usagligt 'parallelsamfundsgrundlag' ikke alene specifikt rammer en udpeget målgruppe for 'parallelssamfundsbekæmpelse'. Nedrivninger truer også andre beboere i samme boligejendom.

I øvrigt er truede boligområder de samme, som nu fysisk og boligsocialt er ved at have ryddet op efter statens problematiske fejltagelser i 1960'erne i form af krav til byggematerialer, udearealer og boligstørrelser. Skån disse boligområder for nye problematiske fejlgreb.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Skoler og institutioner under ekstremt pres: Flere steder er mere end halvdelen af de ansatte ramt af sygdom

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Trods stribevis af drukneulykker: Hegn langs havnen er ikke kommunens livret

Aarhus For abonnenter

Efter drukneulykke: Jonas mistede også en ven i havnen - Vi bliver nødt til at overveje hegn

Aarhus

Leder efter forsvunden person

Sport

Aarhus United havde chancen for at drille Viborg: - Det lyder mærkeligt, men man vil næsten hellere være seks mod fem end seks mod fire

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Aarhus For abonnenter

Mennesker med magt: Her er Bente Byudvikling

Debat

De stressede unge er dine kommende kollegaer: Vi må ruste dem til at klare voksenlivet

AGF

AGF arver en halv million kroner fra fan: Han elskede sport og havde to fjernsyn, så han kunne se det hele

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Sport

Erfaren stregspiller forlader Skanderborg-Aarhus: Tager til svensk klub

Aarhus For abonnenter

Ny rådmand varsler flere slanke højhuse: Fortætning er ikke et skældsord - det kan være godt for byen

Alarm 112

24-årig fik beslaglagt sin søsters bil: Kørte 111 km/t på Silkeborgvej

Annonce