Annonce
Debat

Ghettoplanen er ikke en løsning, men et problem

Annonce

Læserbrev: 3.745 almene boliger skal rives ned inden 2030. Det betyder, at indenfor de næste ti år skal mange tusinde mennesker, naboer og fællesskaber flyttes og ophæves.

Randi Smitsdorf, formand for 3F Aarhus Rymarken, afdelingsformand for Langkærparken

Men det er tankevækkende, at ingen af de ti kommuner med størst procentdel af almene boliger har et eneste boligområde på en af regeringens ghettolister. Det tyder på, at almene boliger ikke er problemet, men derimod løsningen.


Men det er tankevækkende, at ingen af de ti kommuner med størst procentdel af almene boliger har et eneste boligområde på en af regeringens ghettolister. Det tyder på, at almene boliger ikke er problemet, men derimod løsningen.

Randi Smitsdorf


Derimod er der ingen retfærdighed eller løsning i at nedrive og sælge boliger i bestræbelserne på at afskaffe de såkaldte ”ghettoer”.

Almene boliger giver en mangfoldig skare af borgere i Danmark mulighed for at have et hjem til en husleje, de kan betale. – Se, det er løsningen for rigtig mange familier i Danmark.

En ghettoplan viser ikke det store billede. Den fokuserer på sammensætning af etnicitet og beskæftigelse, men man glemmer, at den rammer, ekskluderer og diskriminerer samtlige beboere i de almene boliger. Desuden er det svært for mig at se, hvilke garantier regeringen og tidligere regeringer har for at lykkes med deres plan … Det er ikke en proaktiv tilgang til de almene boliger og deres beboere. Det er en tilgang, der vil have en negativ kontraeffekt, fordi den vil ramme socialt skævt.

Politikerne planlægger at sælge boligområder til et snævert, men samtidigt også uklart segment, kaldet ”de ressourcestærke”. Men i salgsteksten udelades det faktum, at man har sparket de tidligere beboere ud mod deres vilje – frataget de svageste deres hjem! Og det er da ikke en anstændig måde at sælge et område på – og det er heller ikke løsning på de problemer, der er.

De, der bor i almene boliger, har gennemgående lavere indtægter end de, der bor i ejerbolig. Men det er i de almene boligområder, at der er mulighed for at bo uanset indkomst. Hvorfor må rig og fattig ikke bo sammen?

Loven og planerne skal afskaffes. Det kan ikke passe, at vi i Danmark ikke kan være mangfoldige og rumme, at almene boliger netop er: almene.

Almene boliger er for alle – både rig og fattig, ung og gammel – og derfor er der her en blandet sammensætning af borgere. Der er brug for de almene boligområder – for disse boligområder er mange tusinde menneskers hjem.

Underskriv borgerforsalget "Ophæv loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaf de såkaldte ”ghettolister”" inden den 13. december 2020: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-04982

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce