Annonce
Østjylland

Gigabøde til mesterslagter: Glemte at underrette Fødevarestyrelsen om sygdom

Anders Kjær Sørensen (th.) og Albin Svensson overtog Hou Mesterslagter i Hou 1. januar i år. Arkivfoto: Morten Pape
Anders Kjær Sørensen og Albin Svensson ærgrer sig over, at både kunder og ansatte blev syge med maveonde - men understreger også, at det ikke skyldes maden i butikken.

Hou: 60.000 kroner fattigere og en masse erfaring rigere. Sådan betegner de to ejere af Hou Mesterslagter den oplevelse, som har ført til, at der lige nu hænger en særdeles sur smiley i butikkens vindue.

Den sure smiley og bøden, som reelt et to bøder, fik ejerne i marts, da både kunder og ansatte  blev syge efter enten af have spist smørrebrød fra butikken - eller at have have fremstillet maden lørdag 13. marts.

Første underretning om maveonde fra en kunde fik ejerne den efterfølgende tirsdag, da en person henvendte sig og fortalte, at der havde været sygdom blandt vedkommendes gæster. Når en butik får sådan en henvendelse, skal Fødevarestyrelsen underrettes straks, men det glemte ejerne. Det koster dem de første 20.000 kroner.

Annonce

De resterende 40.000 kroner skal slagterne fra Hou ifølge dem selv af med, fordi de gik for hurtigt på arbejde efter selv at have været syge - også med dårlig mave. Her siger loven, at der skal gå 48 timer uden symptomer, før man igen må svinge kniven. Desuden skulle de have lukket butikken, så snart de fik den første underretning om, at andre var blevet syge af at spise smørrebrødet.

- Vi vil selvfølgelig betale bøderne, så vi kan få vores glade smiley tilbage, siger Anders Kjær Sørensen, der sammen med Albin Svensson overtog butikken i Hou 1. januar. Forud for overtagelsen havde de to venner begge arbejdet som svende i flere år.

Maveonde i omløb

Ifølge kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen blev i alt 19 personer syge af at have spist smørrebrød fra Hou Mesterslagter den lørdag, og det beklager Anders Kjær Sørensen meget. Samtidig understreger han, at smørrebrødet på ingen måde indeholdt fordærvede produkter.


Vi vil selvfølgelig betale bøderne, så vi kan få vores glade smiley tilbage.

Anders Kjær Sørensen


- Såvidt vi har kunnet rekonstruere, var der allerede før lørdag 13. marts norovirus (roskildesyge red.) i omløb i Hou, og det har vi og vores kolleger så bragt videre til smørrebrødet, mens vi fremstillede det. I hvert fald var flere af os syge om søndagen og i den følgende uge, siger slagteren, der selvfølgelig er ærgerlig over, at han og makkeren skal betale så høj en bøde.

- Men sådan er det, og det har vi lært rigtig meget af, siger han og fortæller, at både butik og køkkenet i weekenden efter lørdag 13. marts blev rengjort som aldrig før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce